Caroline Tensen onder vuur om ’transfobe’ opmerking in Wie Ben Ik

Caroline Tensen ligt onder vuur vanwege de nogal bizarre en enigszins transfobe uitspraken die de presentatrice donderdagavond deed in het tv-programma Wie Ben Ik op RTL 4.

Caroline Tensen © RTL

Rapper Donnie moest in de spelshow raden dat er op het naambordje voor hem Nikkie de Jager stond, beter bekend als make-up-artiest NikkieTutorials. Zij kwam ruim een jaar geleden uit de kast als transgender en is sindsdien een enorm voorbeeld voor andere transgenders in Nederland.

‘Ben ik een vrouw?’

Vanwege de beroemde make-up-video’s van Nikkie kreeg rapper Donnie een setje verfblikken als hint: “Jij komt altijd goed uit de verf”, sprak Ruben Nicolai.

Vervolgens vroeg Donnie: “Ben ik een man?” Tijl Beckand: “Nee.” Donnie: “Ben ik een vrouw?” Tijl: “Ja.”

‘Het is een vrouw nu!’

Aan die vraag was niets ongemakkelijks, totdat Donnie het antwoord goed raadde en Caroline Tensen met een nogal onaardige slotopmerking kwam: “Ja, het was even een dingetje. Geen man, geen vrouw, het is natuurlijk een vrouw nu.”

Chantal Janzen: “Het is een vrouw.”

Caroline: “Ja, het is een vrouw, hè?”

Verbaasde reacties

Het is natuurlijk volstrekt onnodig om een sterke vrouw als Nikkie een ‘het’ te noemen en je openlijk af te vragen of ze nou een man of vrouw is. “Vol verbazing naar Wie Ben Ik op RTL 4 aan het kijken. Nikkie Tutorials moest geraden worden en dan krijg je naderhand DIT als commentaar van Caroline Tensen. 🤦‍♀️🤦‍♀️”, twittert Lansj.

Tom: “Wie Ben Ik laat weer zien hoe goed Nederland is onderwezen over transgender-personen. Dit moet veranderen.
Nikkie, je bent een icoon.”

En Wezz: “Ik zit vol verbazing te kijken naar Wie Ben Ik. Nikkie Tutorials is een vrouw. En het antwoord op de vraag ‘Ben ik een vrouw?’ is JA. Daar hoef je geen twijfel bij te zaaien, Caroline Tensen! Niet ok.”

Nikkie reageert

De commotie op social media is Nikkie de Jager zélf ook niet ontgaan. “Dutchies, ik kreeg wat tweets over Wie Ben Ik vanavond. Die verfblikken was dé makkelijkste hint natuurlijk 😉 maar volgende keer hoeft er geen twijfel te zijn of ik nu pas écht een vrouw ben of niet 🐸☕”, reageert ze.

U kunt Wie Ben Ik hier terugkijken.

Een verbijsterde tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen