Arnold Karskens wil vasthouden aan Zwarte Pietenjournaal

Arnold Karskens wil gewoon vasthouden aan zijn controversiële Zwarte Pietenjournaal, ook als zijn omroep Ongehoord Nederland straks een plekje heeft in het publieke omroepbestel.

Zwarte Pietenjournaal © YouTube

Het begint er steeds meer op te lijken dat de PVV-achtige omroep Ongehoord Nederland straks een plekje krijgt bij de NPO. Nu maakt de omroep van Arnold al televisie op internet en een van de programma’s is een Zwarte Pietenjournaal. Daarmee protesteert hij tegen NPO’s Sinterklaasjournaal, waar de zwarte pieten verbannen zijn.

Zwarte Piet

Arnold vindt het belangrijk om dit PVV-geluid te laten horen. “We zijn kritisch naar massaimmigratie, naar de Europese Unie en we zijn heel erg pro Nederlandse cultuur, tradities en Zwarte Pieten. Daar houden we ook aan vast. Cultuur is de ziel van ieder volk. Die pijlers worden nu onderbelicht bij de publieke omroep”, zegt hij op Radio Veronica.

Het Zwarte Pietenjournaal blijft dus gewoon. “Er is een multiculturele samenleving. Dat heeft voordelen en nadelen. Soms moet je iets accepteren wat je niet zo leuk vindt. Er zijn miljoenen mensen die hoofddoekjes helemaal niet leuk vinden. Waarom zou je dan mensen verbieden om aan een traditie vast te houden die al eeuwen bestaat?”

Niet racistisch

Arnold vindt Zwarte Piet totaal niet racistisch. “Die cultuur gaat terug naar de prehistorie. Cultuur is de ziel van elk volk.”

“Als je ziet hoe enorm veel steun wij krijgen voor dat Zwarte Pietenjournaal. Waarom zou je het een wel verbieden en het andere niet? Als de mensen zich er gewoon goed bij voelen?”

NPO niet onwelwillend

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, gaf eerder aan dat hij niet onwelwillend staat tegenover het Zwarte Pietenjournaal van Ongehoord Nederland.

Het moet volgens Frans wel respectvol zijn. “Bij zo’n Zwarte Pietenjournaal weeg je meer dingen, van: is het respectvol? Blijft het binnen de grenzen die we met elkaar hebben afgesproken? Zo kun je een paar van dit soort criteria loslaten. Maar het zou heel goed kunnen dat wij iets toelaten wat in de grote gemeenschap tot veel discussie gaat leiden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen