Gerard Joling boos op MAX, omroep haalt vals optreden offline

Gerard Joling vindt het heel erg gemeen dat Omroep MAX een fragment van zijn kneitervalse Koningsdag-optreden online heeft gezet. Het stukje is inmiddels weer van Twitter af gehaald.

Gerard Joling © Omroep MAX

De vandaag 61 jaar geworden Gerard trad eergisteren op tijdens een speciale Koningsdag-uitzending van Omroep MAX in de tuin van Paleis Soestdijk. Het was echt extreem vals, maar gelukkig zaten er ’s middags alleen maar een half miljoen bejaarden zonder Twitter te kijken. Een redacteur van de seniorenomroep rook echter een relletje.

Valse redacteur

Het kneitervalse optreden van Gerard werd door een meedogenloze redacteur op de Twitter-pagina van Omroep MAX gezet, waarna de negatieve reacties binnenstroomden en alle showmedia het nieuws brachten. Heel erg flauw, vindt Gerard het. Inmiddels heeft de seniorenomroep het fragment dan ook verwijderd.

Gerard beaamt dat dit niet zijn beste optreden ooit was, maar: “Ik moet wel zeggen dat er een redacteur van MAX was, die precies dat stukje op Twitter had gezet waar ik niet al te best zong.”

Wat was er aan de hand?

Het ging inderdaad een beetje mis, beaamt Gerard op Radio Veronica. “Het ene oortje was uitgevallen, maar dat was niet het enige probleem hoor.”

Gerard was simpelweg buiten adem. “Het was ook zo dat ze op een gegeven moment zeiden: ‘Wil je vast naar je plaats toe gaan?’ Dan moet je eerst het bordes op, dan ga je naar binnen en dan moet je nog twee trappen op lopen. Ik was daardoor kortademig. Dan zing je gewoon vals.”

Heftig

Zo’n vals optreden kan gebeuren, aldus Gerard. “Dat is ook niet zo heel erg, alleen wat je dan leest voor berichten… Daar moet ik dan wel vreselijk om lachen, dat is best wel heftig.”

“Maar ja, ik hoop dat de mensen in de laatste 36 jaar van mijn carrière ook liedjes van me hebben gehoord die live wél goed klonken.”

Terugkijken

Het valse optreden van Gerard Joling is nog wel terug te zien via NPO Start (vanaf 56:45).

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen