Angela de Jong opent aanval op Arnold Karskens: ‘Om te huilen!’

Arnold Karskens kan zijn borst natmaken. Hij staat met Ongehoord Nederland op de drempel van het publieke omroepbestel, maar heeft nu al Angela de Jong tegen zich in het harnas gejaagd.

Angela de Jong en Arnold Karskens © NPO

Angela zat gisteren te kijken naar De Vooravond, waarin Arnold zat te kibbelen met de frontman van Omroep Zwart, en was totaal niet onder de indruk. De nietsontziende omroepdiva en mogelijk nieuwe hoofdredacteur van het AD vindt dat Arnold en zijn mensen een ‘rariteitenkabinetje’ vormen. “Ik vind hem minstens zo eng en weerzinwekkend als Akwasi.”

‘Het is om te huilen’

Ongehoord Nederland heeft een duidelijke PVV-signatuur. Arnold wil met zijn omroep de boze witte man en vrouw gaan bedienen, bijvoorbeeld met een Zwarte Pietenjournaal en met een programma op het zevenuurslot van NPO 1. Hij wil vooral inzetten op zijn onderzoeksprogramma ON & Vrienden.

ON & Vrienden wordt nu ook al gemaakt, maar dan op internet. Angela heeft even een kijkje genomen en vindt het allemaal knap waardeloos. “Ik wist eerlijk gezegd niet of ik moest schateren of huilen”, schrijft ze in haar AD-column.

Nabrabbelen van PVV

Het is gewoon een heel slecht programma, vindt Angela. “Het is een magazine dat aan elkaar hangt van kritiekloos nabrabbelen van alle standpunten van FvD en PVV, Arnolds wekelijkse tirade tegen de NOS en een loensende mevrouw die heel knap wist uit te leggen dat de gebloemde schoenen van Hugo de Jonge er de oorzaak van zijn dat hij als coronaminister faalt.”

Ook ‘het meisje’ dat het aan elkaar praat is volgens Angela niet geloofwaardig. “Dat journalistiek noemen, is de satire voorbij.”

Arnold blijft NOS-kritisch

Juist die aanhoudende kritiek op de NOS heeft Arnold en zijn omroep een reprimande opgeleverd van de Raad voor Cultuur, die mediaminister Arie Slob adviseert over toelating van nieuwe omroepen tot de NPO.

Arnold gaat niet stoppen met het NOS-bashen, heeft hij laten weten aan EO’s Dit is de Dag op NPO Radio 1. “De NOS is een taakomroep en is dus verplicht om onbevooroordeeld nieuws te brengen volgens de Mediawet. En ik zie dan dat blanken bijvoorbeeld minder netjes behandeld worden dan mensen met een andere huidskleur. Dat vind ik oneerlijk en daar wijs ik dan naar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Angela of team-Arnold?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen