Luuk Ikink vindt coronapaspoort enorme onzin: ‘Dit is niet logisch’

Luuk Ikink ziet het nieuwe coronapaspoort waarmee men in de zomer door Europa moet kunnen reizen niet zitten. Hij begrijpt de noodzaak niet aangezien vaccinaties straks voor groepsimmuniteit zorgen.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

De RTL Boulevard-ster is geen fan van het idee voor een coronapaspoort. “Ik zie het zelf niet zo zitten. Ik zie het nut niet helemaal dat je zometeen in juni, als we een behoorlijke groepsimmuniteit hebben en je van een land waar groepsimmuniteit is naar een ander land gaat waar groepsimmuniteit is, moet bewijzen dat je geen corona hebt.”

Luuk sceptisch

Als heel Europa in de zomer gevaccineerd is, dan heeft het helemaal geen zin meer om te bewijzen dat je geen corona hebt, aldus Luuk. “Dat is dan al logisch, want er is groepsimmuniteit. Ik snap niet zo goed waarom het dan nodig is.”

Peter R. de Vries daarop: “Dat kunnen ze in het buitenland natuurlijk niet aan jouw neus zien, Luuk.” Luuk: “Dat is toch ook niet erg, want er is dan toch groepsimmuniteit in zo’n land?”

En Peter weer: “Ja, maar daar kun je toch niet zomaar klakkeloos van uit gaan? Van: oh, die man is Nederlander, daar is groepsimmuniteit, dus we lopen geen enkel risico.”

Peter heeft geen bezwaar

Peter heeft helemaal geen moeite met zo’n coronapaspoort. “Ik moet je zeggen dat ik het bezwaar helemaal niet zie. Sterker nog: ik heb al dertig jaar een vaccinatiepaspoort wat ik op mijn buitenlandse reizen moest nemen. Als je naar Afrika of Zuid-Amerika gaat, willen ze sowieso al zien of je gele koorts hebt etcetera. Dat is een paspoortje.”

Luuk: “Ja, maar we zijn één Europa en dan moet het meteen weer in een app. Dat gaat dan weer lekken enzo. Ik weet het niet…”

Wat zegt Diederik?

RTL Boulevars coronagoeroe Diederik Jekel steunt Peter in deze kwestie. “Niet elk land in de Europese Unie is natuurlijk precies hetzelfde en niet overal is groepsimmuniteit. Om het nou duidelijk te maken bij de enorme toestroom van buitenlandse toeristen, wil je wel graag weten wie een extra risico in je land oplevert.”

“Ik snap wel wat je zegt, Luuk, maar er zijn ook landen waar een nieuwe variant van zo’n virus optreedt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u net als Luuk Ikink sceptisch over het coronapaspoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen