Studiopubliek keert na crisis mogelijk niet terug bij Omroep MAX

Omroep MAX-baas Jan Slagter overweegt na de coronacrisis vast te houden aan tv-programma’s zonder publiek. Hij mist het eigenlijk niet zo en het scheelt ook nog eens in de kosten, zegt hij.

Jan Slagter © Roland J Reinders / MAX

Tv-shows vol met studiopubliek behoren al een tijdje tot het verleden. Sommige programma’s, zoals Op1 en Tijd voor MAX, hebben zelfs helemaal geen publiek meer. En dat bevalt Jan Slagter best. Hij overweegt zelfs om het klapvee voorgoed buiten de deur te houden, vertelt hij aan NU.nl.

Klapvee-exit

Jan vindt het wel prima zo. “Je mist publiek, aan de andere kant is het ook weer niet zo dat je daarom geen programma kunt maken. Ik ben er nu zo aan gewend. Ik ga eens goed nadenken of we wel altijd publiek nodig hebben. Dat er op de achtergrond van een serieuze talkshow mensen zitten te luisteren ziet er leuk uit, maar of het nodig is?”

Voor sommige programma’s is dat wel het geval, vervolgt Jan. “Om sfeer te krijgen bijvoorbeeld”, zegt hij. Maar voor een serieuze talkshow als Op1 is dat volgens hem dus helemaal niet nodig.

500 euro

Het zou ook nog eens kunnen schelen in de kosten, aldus de omroepbaas. “We hebben meestal genoeg publiek, maar soms moet je mensen huren. Dat kost ongeveer 25 euro per persoon. Als je er twintig hebt staan kost dat toch snel bijna 500 euro.”

Per saldo is tv-maken tijdens de coronacrisis wel duurder geworden, aldus Jan. “Het meeste geld gaat op aan coronatesten en aparte kasten waar we al onze apparatuur inleggen om te ontsmetten, zodat alle gasten bijvoorbeeld een schone microfoon krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

MAX wil vasthouden aan de lege publiekstribunes. Een goed idee, ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen