Arnold Karskens valt Akwasi aan in De Vooravond: ‘Verbindend? Ha!’

De twee nieuwkomers bij de NPO liggen nu al met elkaar in de clinch. Arnold Karskens van de PVV-achtige omroep Ongehoord Nederland viel gisteren in De Vooravond de Akwasi-omroep Zwart aan.

Arnold Karskens en Gianni Grot © NPO

Het was gisteren een heuglijke dag voor zowel Ongehoord Nederland als Omroep Zwart, omdat het erop lijkt dat beide omroepen een plekje in het publieke omroepbestel krijgen. Daarom zaten frontmannen Arnold Karskens en Gianni Grot (zijn collega Akwasi heeft om overduidelijke redenen een stapje terug gedaan) ’s avonds in De Vooravond.

In gezicht trappen

Gianni vertelde dat hij zin heeft om met zijn nieuwe Omroep Zwart lekker te gaan verbinden op NPO 1, 2 en 3. “Wij komen brengen, wij komen verbinden, wij komen samenwerken.”

Daar ging Arnold direct tegenin. “Over verbinden gesproken: wij zullen nooit iemand in het gezicht trappen als hij het toevallig niet eens is met ons hoor.”

“Ohh oké”, merkte Gianni gelaten op.

Zwarte Piet

Arnold rakelde vervolgens de Dam-uitglijder van Akwasi op. “Ja, ik bedoel: wij zijn pro-Zwarte Piet en we zullen niet een tegenstander van Zwarte Piet in zijn gezicht trappen, wat natuurlijk jouw voorman wel eens een keer heeft geroepen op de Dam. Dat is niet verbindend.”

Gianni: “Ja, maar volgens mij is daar een statement over gedaan. Daarnaast zijn wij met meer dan één persoon. We zijn een organisatie, we zijn een omroep en daar werken veel mensen hard aan. Die twee dingen staan los van elkaar.”

Arnold: “Dat betwijfel ik.”

Akwasi

Hoe zit het eigenlijk met Akwasi? Speelt hij nog een actieve rol bij Zwart? “Nou, jawel, achter de schermen. Hij is de creatieve drijfveer en zet zich in voor nieuw talent. Dat is ook goed, want hij komt tot rust en is tot bezinning gekomen. Dat is allemaal positief.”

Akwasi deed een stapje terug na het intimideren van een EO-journalist. Heeft Zwart daar last van gehad? “Nou ja, in principe was het natuurlijk onaangenaam. Het was geen fijn proces. Het gaat er ook om wat je daarna doet.”

Verbonden

Zwart heeft goede nazorg verleend, aldus Gianni. “Wij hebben met de EO gezeten en excuses aangeboden. De EO heeft ook een aanbevelingsbrief geschreven naar de NPO voor ons. In principe hebben we daarna gewoon verbonden.”

Het wangedrag van Akwasi zit Zwart niet in de weg. “We zijn een grote organisatie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen