Margriet van der Linden was bijna RTL Boulevard-host

De televisiecarrière van Margriet van der Linden had er bijna heel anders uitgezien. Ze zou vanaf de start in 2001 eigenlijk RTL Boulevard gaan presenteren. Dat meldde Peter van der Vorst gisteren op NPO Radio 1. Margriet stond al op de persfoto, maar werd daar op het laatste moment afgepoetst. Het ketste echt op het állerlaatste moment af, zo vertelt Peter. “Het was eigenlijk rond en ze stond zelfs op de persfoto die we maakten. Eigenlijk was het Margriet, Beau, Albert en ik.”

Uiteindelijk bleven alleen Albert, Beau en Peter over. “Op het laatste moment ging daar iets mis – ik weet niet wat – en toen is Margriet echt van die foto weggepoetst.

Peter heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt. “Ik maakte destijds al programma’s over het koningshuis voor RTL en Leo van der Goot kwam toen met het idee voor RTL Boulevard en ze wilden mij er sowieso in hebben.

Hij was dus al aan RTL Boulevard verbonden vóór Albert en Beau dat waren. “Ik heb toen bij alle screentesten gezeten, waar we dus op zoek gingen naar wat uiteindelijk Albert en Beau zijn geworden.”

Albert en Beau werden uitgekozen na een heleboel screentests. “Heel veel namen zijn de revue gepasseerd. Een voorbeeld is dus Margriet van der Linden.

Vanavond begint Margriet van der Linden weer met een nieuw seizoen van M, gedeeltelijk tegenover RTL Boulevard.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen