Eén liedje staat op álle Spotify-lijstjes van Linda de Mol

Linda de Mol is een fervent gebruiker van Spotify. De tv-koningin heeft enorm veel afspeellijsten gemaakt in de app en er is slechts één liedje dat echt op ál die lijstjes staat. Het gaat om As.

Linda de Mol © Roy Beusker

Het liedje As van George Michael en Mary J. Blige is de grote favoriet van SBS 6-ster Linda. De single werd uitgebracht in 1999 en is een cover van Stevie Wonder. Het nummer verscheen in de VS niet op George’ album, omdat hij toen net op een veelbesproken manier uit de kast was gekomen en haar platenmaatschappij zich daar niet mee wilde associëren.

As op de barbecue

Linda in de Radio 10-podcast: “Ik heb allemaal Spotify-lijstjes. Deze staat eigenlijk op elk lijstje. Ik heb een Spotify-lijstje die ik aanzet als ik een etentje heb of als ik buiten een feestje heb of een barbecue of als ik op vakantie ga. Daar heb ik een heleboel lijstjes voor en dit nummer staat er eigenlijk altijd in. Dat is wel altijd bij vrolijke aangelegenheden.”

Depressieve muziek draait Linda niet. “Vroeger luisterde ik heel veel muziek en vond ik het heerlijk om te zwelgen bij ballads, maar ik merk dat ik nu heel erg behoefte heb dat ik er vrolijk van word en niet dat ik in een halve depressie schiet. Ik vind het de laatste jaren niet fijn om naar treurige of zware muziek te luisteren.”

Linda walgt van John

Lange tijd was Linda niet alleen fan van George Michael, maar ook van John Travolta. Totdat ze hem ontmoette. “Hij was ontzettend aardig, echt supersympathiek, maar hij gaf een heel slap handje en hij praatte heel zachtjes. Ik vond hem zijig.”

Linda werd lange tijd wild van John, maar dat was toen over. “Ik had zo’n hele machoman in gedachten, die Tony uit Saturday Night Fever. En er zat een beetje een zweverige, hele lieve, maar zijige man voor me. Het was op slag over.”

John Mayer

De favoriete artiest van Linda is John Mayer. Ze is ‘die hard fan’ van hem, zegt ze. “Het is ook zeker een heel leuke man om naar te kijken.”

Toch blijft haar favoriete liedje As. “Als het lekker weer wordt, dan zet ik dit nummer heel hard op in de cabriolet met het dakje eraf.”

Portugal

Muziek inspireert Linda ook dermate dat er soms tv-formats uit komen, legt ze uit. “Het programma Oh Wat Een Jaar heb ik bijvoorbeeld bedacht op een vakantie in Portugal. Het is meer dat ik dan veel naar muziek luister en veel liedjes van vroeger hoor. Dan denk ik: oh ja, die clip en toen droegen we die rare broeken.”

“Dan zit je erover na te denken en dan denk je: het is leuk om die nostalgie terug te brengen. Dan ontstaat er langzaamaan een idee in je hoofd. Ook de serie Familie Kruys heb ik bedacht in Portugal.”

Zoon Julian

Linda greep haar één uur durende interview op Radio 10 ook aan om muziek van haar zoon Julian te pluggen. Ze had met hem overlegd welke plaat ze draaien en die kwam uiteindelijk op de playlist terecht.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat Linda de Mol de muziek van haar zoon plugt op Radio 10?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen