Johan Derksen ergert zich dood aan ‘heksenjacht’ op Mark Rutte

Johan Derksen ergert zich een versuffing aan de ‘heksenjacht’ op demissionair minister-president Mark Rutte. Hij hoopt dat men in politiek Den Haag snel weer overgaat tot de orde van de dag.

Veronica Inside © Veronica Inside

Na een spraakmakende publicatie van RTL Nieuws besloot het kabinet om gisterenavond de notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire openbaar te maken. Het geeft een interessant inkijkje in de machinekamer van de macht, maar een grote rel blijft uit. Zo explosief zijn ze nou ook weer niet, klinkt het her en der.

Storm in glas water

Wilfred Genee had de notulen gisteren meegenomen naar de studio van Veronica Inside, waar hij ze op een bankje besprak met Johan Derksen. De voetbalanalist op leeftijd is echter niet zo onder de indruk. Hij ergert zich er ongelooflijk aan hoe graag sommige politici de demissionair premier weg willen hebben.

Johan: “Het zijn leuke stukkies, maar voor de rest is het een beetje een storm in een glas water. Ik hoop dat die heksenjacht nu ten einde is en dat die heren al hun energie weer in het land kunnen steken. Al die idioten zijn maar met één ding bezig geweest, namelijk met Rutte wegjagen.”

Heksenjacht

Die heksenjacht moet echt over zijn, vindt Johan. “Die man is weggestuurd, die is demissionair, maar er heeft ook een vijfde van het land op die man gestemd. Hij heeft dus het volste recht om er te zijn. Kritisch zijn en een heksenjacht is een wereld van verschil.”

Hij is totaal niet onder de indruk van de notulen van de ministerraad. “In zo’n vergadering kan zoiets toch gewoon gezegd worden? Dat is toch helemaal geen beledigende toon ofzo?” Wilfred daarop: “Ja, het valt allemaal wel mee.”

Johan: “De heksenjacht van bepaalde partijen is lachwekkend. Als er iets pijnlijks in had gestaan, was het al lang helemaal uitvergroot. Mevrouw Simons zal altijd wel een zinnetje vinden waar ze wat op aan te merken heeft.”

Albert eens met Johan

VVD-politicus Albert Verlinde liet gisterenavond in de talkshow Beau een soortgelijk geluid horen. “Ik denk dat heel veel mensen herkennen dat er zo gepraat wordt. We doen nou net of… Het is geen Watergate waar we in zitten, hè? Het is nou niet dat je zegt: tjongejonge, er moet iemand met een helikopter het land verlaten nu.”

Dit zijn gesprekken die je ook op directieniveau hebt, waar dan ook, aldus Albert. “Dat je zegt: ‘Jongens, hoe gaan we hiermee om?’ Dat vind ik niet zo raar. Wat ik wel heel lastig vind, is dat het land op dit moment verlamd wordt door deze hele discussie. Ik denk dan: jongens, hebben we echt niets anders te doen?”

Oude politiek

Albert noemt het ‘oude politiek’. “Als er nou iets oude politiek is, dan is het wel blijven roepen over wat er in de afgelopen periode gebeurd is. Dat stoort me ontzettend. Er zit niets van progressie in, van: we gaan de toekomst in. Daar zijn verkiezingen ook voor bedoeld, om een soort frisse start te maken.”

“Het is meer oude politiek dan we in jaren gezien hebben. Dat stoort me ontzettend.”

Fragment

Een fragment uit Veronica Inside:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Johan Derksen gelijk over de 'heksenjacht' op Mark Rutte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen