Albert Verlinde neemt het op voor ‘graaiende’ Lucille Werner

Albert Verlinde sprong gisteren bij Shownieuws in de bres voor Lucille Werner, die al maanden achtervolgd wordt door verhalen over het graaien uit haar goededoelenkas. Dat was te zien op SBS 6.

Shownieuws © Shownieuws

Lucille Werner raakte eind vorig jaar, toen bekend werd dat ze Tweede Kamerlid zou worden voor het CDA, in opspraak omdat ze wel érg veel geld uit haar eigen goede doel Lucille Werner Foundation zou graaien. Ze werd daarna behoorlijk afgeslacht in Shownieuws, die de presentatrice opriep om haar politieke carrière al direct in de kiem te smoren.

Keuvelen met Dion Graus

Gisteren gaf Lucille aan Shownieuws een interview over haar eerste dag als Tweede Kamerlid. “Ik heb Jesse Klaver nog gezien, ik heb nog even met Mark Rutte gesproken en met Dion van de PVV. Van: ‘Gefeliciteerd en wat leuk!’ En: ‘Wat goed je te zien hier!’ Dat zijn de reacties vandaag”, vertelde ze enthousiast.

En: “Ik voel me zo ongelooflijk vereerd dat ik dit mag doen de komende jaren, maar het is ook nog wel een beetje onwerkelijk. Het is een soort mix of emotions. Ja, je kent het wel, het gevoel van een brugpieper zijn.”

Lucille stopt met foundation

Weekend-baas Bart Ettekoven rakelde daarna in de studio weer de verhalen over Lucille’s vermeende gegraai op. De presentatrice maakte gisteren namelijk ook bekend te stoppen als bestuurder en directeur van haar eigen foundation.

Bart: “Ze drukte ons wel op het hart dat het afstand doen van die functies echt helemaal niets te maken heeft met alle commotie die er begin dit jaar was.”

De stichting behoort zich in te zetten voor mensen met een handicap. Bart: “Uit al het onderzoek bleek steeds wel dat dat niet zo goed was gelukt. Er is wel veel geld ingestort, maar er is weinig uitgekomen.”

Albert in de bres voor Lucille

Albert, die een vriendschappelijke relatie heeft met Lucille, sprong vervolgens voor haar in de bres. “Ja, maar aan de andere kant… Je moet op een feestdag nooit de partypooper zijn hè? Ze heeft dat wel 15 jaar gedaan. Als je namelijk echt de kas gelicht hebt, dan kom je al helemaal niet door de selectiecommissie van de Kamer heen, snap je?”

“Ik denk oprecht dat het ermee te maken heeft dat ze het niet kan combineren. Stel dat jij in die stichting blijft zitten en het gaat over mensen met een handicap, dan moet ze in de Kamer zeggen: ‘Ja, ik kan er niet over meepraten, want ik zit zelf in die stichting.’ Ik vind het heel goed dat ze een stapje terugdoet, maar ik hoop dat die stichting blijft bestaan.”

Fragment

Lucille in Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen