Mark Rutte en Sigrid Kaag vanavond samen in talkshow Eva Jinek

Het lijkt erop dat Mark Rutte afstevent op nóg eens vier jaar in het Torentje, maar Sigrid Kaag hoopt nog altijd de eerste vrouwelijke premier te worden. Ze zitten vanavond samen bij Eva Jinek.

Mark Rutte en Sigrid Kaag © RTL, D66

Met nog precies één week tot de verkiezingen staat politiek Den Haag helemaal in campagnestand. “Uit de laatste peilingen lijkt demissionair minister-president Mark Rutte af te stevenen op een grote overwinning. Toch heeft Sigrid Kaag de strijd nog niet opgegeven. Zij hoopt nog altijd de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden.”

Interesse in Kaag

Eva Jinek kreeg eerder kritiek, omdat ze te veel op de hand zou zijn van Sigrid Kaag. De RTL 4-ster onderbrak vorig jaar haar zomervakantie voor een lang een-op-een-interview met de D66-leider en in januari bleek dat haar vriend Dexter van der Voorn heeft meegewerkt aan de omstreden Sigrid Kaag-docu die werd uitgezonden bij de NPO.

Het is daarmee wel heel duidelijk dat Jinek en haar partner de D66-vrouw een bijzonder warm hart toedragen, riep tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard eerder. “Ze zijn daar in huize-Van der Voorn blijkbaar erg geïnteresseerd in premier Kaag!”

Vuistdiep in campagne

Ook columnist Jan Dijkgraaf liet zich erg kritisch uit. Eva Jinek bedrijft schaamteloze Kaag-promotie, schreef hij in een ‘briefje‘ aan de talkshowkoningin van RTL 4. “Dat is waar jij en je man Dexter van der Voorn in het geniep mee bezig zijn: ordinaire Sigrid Kaag-promotie bij de Publieke Omroep én dus ook de commerciëlen.”

“De Jinekjes, wil ik maar zeggen, zitten vuistdiep in de Sigrid Kaag-campagne”, aldus Jan. Eva is fan van vrouwen aan de macht. Eerder gaf ze ook openlijk aan fan te zijn van Hillary Clinton.

Jinek vs Pauw

Jinek wordt vanavond om 22.00 uur live uitgezonden op RTL 4. Ze staat recht tegenover de derde aflevering van Pauws Verkiezingsdebatten op NPO 1. Ditmaal gaan Lilian Marijnissen (SP) en Gert-Jan Segers (CU) de confrontatie met elkaar aan.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen