Winston Gerschtanowitz helemaal niet bezig met autistische knikkerknul

Winston Gerschtanowitz heeft zich de afgelopen maanden helemaal niet beziggehouden met de rel rondom de autistische knikkerknul Jelle Bakker. Hij weet zelf hoe het zit, zegt hij in Party.

Winston Gerschtanowitz in Marble Mania © William Rutten

John de Mol vierde de afgelopen maanden grote successen met zijn eigen knikkerformat Marble Mania. Een kleine smet op het succes was de ruzie met Jelle Bakker, die een knikkerkanaal heeft op YouTube waar het SBS 6-programma op is geïnspireerd. Hij zou aanvankelijk meedelen in het succes van de Talpa-show, maar later kwam er een kink in de kabel.

Knikkerrel

Is dit iets waar Winston als presentator van Marble Mania bovenop zat? Nee, vertelt hij in weekblad Party. “We zijn daar helemaal niet mee bezig, want ik weet hoe het zit. Talpa heeft er alles aan gedaan om hem op wereldwijd niveau te laten meedelen, maar hij heeft nee gezegd. Waarom? Ik heb geen idee. Het ligt in elk geval heel ingewikkeld.”

Als presentator houdt Winston zich helemaal niet bezig met dit soort kwesties. “Ik heb me daar als presentator helemaal niet mee bemoeid. Ik ben eerder wel bij hem geweest, toen de sfeer nog goed was. We hebben daar nog gedraaid.”

Door het dolle heen

Winston is vooral heel blij dat Marble Mania zo’n groot succes is gebleken op SBS 6. Het is dermate succesvol dat de show nu is verkocht aan meerdere buitenlanden. “Als de eerste het zo goed doet, wil je dat het doorzet en dat is niet vaak zo. Er is altijd een eerste nieuwsgierigheid en dat het daarna ook goed uitpakt, is te gek.”

Ook John de Mol was door het dolle heen in de beroemde Talpa-groepsapp. ”Absoluut. Dan zijn we gewoon blij. Waar het succes door komt? (…) Het is echt iets anders dan het oeverloze YouTube en de coronapraat. Dan is dit een uurtje leuk meekijken.”

Fragment

Jelle Bakker aan het woord in het NOS Jeugdjournaal:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen