Marc van der Linden met onalledaagse mening over Sylvana Simons

BN’ers met een positieve mening over Sylvana Simons: je struikelt er niet bepaald over. Marc van der Linden, de royaltykenner van RTL Boulevard, geeft haar nu wél een steuntje in de rug.

Marc van der Linden en Sylvana Simons © RTL

Er was een tijd dat elke scheet van Sylvana Simons leidde tot een talkshowoptreden, maar tegenwoordig baalt ze behoorlijk van het gebrek aan media-aandacht. Ze wil met haar politieke partij BIJ1 graag de Tweede Kamer in, maar heeft daarvoor wel media-exposure nodig. Gelukkig mocht ze deze week op komen draven bij Jinek.

Uitgesproken en slim

Marc van der Linden gunt het Sylvana van harte om een zetel te bemachtigen. Hij komt op zijn Twitter-pagina met een onverwachte mening over de politieke diva. “Als mensen klagen dat er niets te kiezen is bij de Tweede Kamerverkiezingen: kwestie van verdiepen”, begint hij.

Dan: “Eén van de opvallende en terecht verkiesbare vrouwen is Sylvana Simons. Uitgesproken, slim, spraakmakend maar ook integer, hardwerkend en iemand die het verscholen racisme in Nederland op de kaart heeft gezet!”

‘Gun Sylvana een kans!’

Iemand die een stem waard is dus, vindt Marc. “Oh en voor ik een bak ellende over me heen krijg gestort vol seksisme, racisme en wat dies meer zij: als je kunt accepteren/verdedigen dat niet-democratische partijen als PVV, FvD en SGP óók in de Kamer mogen, dan moet je een pure democrate als Sylvana Simons haar kans gunnen.”

Marc krijgt er alleen maar negatieve reacties op. “Marc ik dacht dat jij slimmer was, hoe kun je nu op zo’n vreselijke vrouw gaan stemmen”, zegt Peter. En Barb: “Meen je dat serieus??? Ik schatte je hoger in…”

Ruzie met Ruud

Het positieve geluid van Marc zal Sylvana graag aanhoren. Ze werd laatst namelijk nogal negatief bejegend door haar vroegere TMF-collega Ruud de Wild. Hij gaf aan Sylvana niet in zijn talkshow Ingelijst te willen ontvangen.

Ruud: “In dit programma wil ik het leuk houden en ik weet niet of dat kan met Sylvana. Dan wordt het snel polariserend, daar is dit programma niet voor bedoeld.”

Dat Ruud wél Thierry Baudet interviewde, ook niet bepaald een verbindend type, is dan wel erg hypocriet, klonk de kritiek op social media. Ook Sylvana reageerde teleurgesteld.

Tweet

De bewuste tweet van Marc:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen