Guido Weijers manipuleert Eva Jinek: ‘Ik weet hoe dit spelletje werkt’

Een optreden scoren bij een talkshow als die van Eva Jinek is doodeenvoudig. Guido Weijers legde gisteren in haar talkshow uit hoe hij zichzelf aan tafel heeft gekregen, zónder erom te vragen.

Eva Jinek en Guido Weijers © RTL

Guido Weijers haalde dinsdagochtend op social media keihard uit naar minister Hugo de Jonge. De cabaretier heeft meegewerkt aan een experiment van zijn ministerie door in coronatijd een voorstelling te geven aan 500 man publiek. Bij de tweede coronatest die bij het experiment hoorde, kwam twintig procent niet opdagen.

Grootse woorden

Hugo is daar kritisch over, maar Guido vindt dat muggenziften. “Hugo de Jonge presteert het om de fantastische resultaten negatief te spinnen. Dat is een poging tot totale sabotage van Fieldlab. We moeten natuurlijk niet nu oplossingen vinden voor een groot probleem. Dat is blijkbaar het laatste wat Hugo de Jonge nu wil zien”, riep hij.

Eva Jinek confronteerde Guido gisteren in haar talkshow met die pittige sneer. “Ja, dat heb ik vannacht om twee uur geschreven”, reageerde hij. Eva: “Grootse woorden, Guido, grootse woorden.”

Spelletje

Guido legde Eva vervolgens uit dat hij expres zo hoog van de toren blies, zodat hij een talkshowoptreden kon scoren. Daarmee legde de cabaretier pijnlijk bloot hoe ophefgedreven de praatprogramma’s heden ten dage zijn en dat hij Eva en haar redactie keihard heeft gemanipuleerd.

De komediant: “Ja, kijk, ik weet ook hoe het spelletje werkt natuurlijk, hè? Als ik had gezegd: ‘Ja, jammer dat hij zich zo uitlaat’, dan had ik hier vandaag niet gezeten en had het vandaag nergens in de krant gestaan. Ik heb op Facebook ook eventjes aangevinkt: ‘voelt zich woest’. Simpelweg omdat je ook gehoord moet worden als je het tegengeluid wil laten horen.”

Ruzie bijgelegd

Inmiddels hebben Guido en Hugo hun ruzie bijgelegd. “Ik snap ook hoe het is gekomen. Gisteren heeft RTL Nieuws heel groot als kop online gezet: ‘Een vijfde niet getest bij proefexperiment.’ Als je zo kort door de bocht een kop zet en je zet daarna een microfoon onder zijn neus en hij reageert daar zo op…”

Eva: “Zei hij dit vandaag aan de telefoon tegen jou? ‘Ik heb te snel gereageerd?'”

Hugo: “Ja, we hebben het nog wel echt doorgelopen. Waar hij op reageerde en waarin hij blijkbaar teleurgesteld was, was niet waar het onderzoek over ging. Dat ging over het in kaart brengen van gedragingen. Hij heeft vandaag ook gezegd: ‘Het was niet de bedoeling.’ Ook hij wil dat we verdergaan.”

Fragment

Guido bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen