Albert Verlinde: ‘Iedereen schrok van grote flop Britt Dekker’

Albert Verlinde vindt het goed dat Talpa is blijven geloven in Britt Dekker nadat ze SBS 6 een grote flop bezorgde met het programma Opgezadeld met Britt. Dat zei hij dinsdagavond in Shownieuws.

Albert Verlinde en Britt Dekker © Shownieuws

Het sympathieke tv-talent Britt Dekker heeft een lucratief driejarig contract getekend bij Talpa, nadat ze de afgelopen jaren al voor het mediabedrijf werkte in ruil voor een paard. Het eerste programma dat ze voor SBS 6 maakte, Opgezadeld met Britt, was inhoudelijk en kijkcijfermatig een enorme flop.

Flopschok

Het is ontzettend leuk voor Britt dat het zo is gedraaid, vindt Albert. “Ik wil toch even zeggen: toen ze begon bij SBS kreeg ze een soort reallifesoap. Volgens mij heette dat Opgezadeld met Britt. Dat was echt een flop, daar schrok iedereen van, want iedereen dacht: wat die vrouw doet is automatisch al leuk. En dat was dus niet zo.”

SBS bleef geloven in Britt. “Het feit dat SBS daarna gedacht heeft: we lopen gewoon door met je, we gaan gewoon programma’s doen en zetten je neer in dingen waar je goed in bent, dat heeft haar de tijd gegeven. Ondertussen bleef ze ook kinderprogramma’s maken bij AvroTros. Dat heeft haar echt tot een talent gemaakt, dat nu adrem, intelligent, leuk is en het fantastisch doet. Zij is gewoon nuchter.”

Moeilijk uit startblokken

Evert Santegoeds begrijpt collega Albert maar al te goed. “Ze kwam wat moeilijk uit de startblokken, maar Wie van de Drie was daarna meteen een instant hit.”

Albert: “Dat komt inderdaad door de casting van het panel, waarin ze een fantastische rol vervult. Casting is alles.”

Hij heeft vooral veel vertrouwen in de nieuwe spelshow die Britt met Martien Meiland gaat presenteren. “Dan heb je echt de twee nieuwe kanonnen van SBS samen. Dat móet me toch een geweld gaan geven…”

Terugkijken

De Shownieuws-uitzending van gisteren kunt u terugzien via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen