Sylvana Simons letterlijk ziek na interview: ‘Voel me aangetast’

Wie Sylvana Simons maandagavond zag shinen in de talkshow van Eva Jinek, zal niet kunnen vermoeden dat ze een paar uur voor de uitzending nog doodziek was vanwege een ander interview.

Sylvana Simons © Jinek

De voorvrouw van de politieke partij BIJ1 werd ’s middags geïnterviewd door een groot landelijk dagblad en dat is haar niet goed bevallen. “Zojuist geïnterviewd voor een grote krant. Twee journalisten sterk. Eerste vraag: ‘Ik sprak net een zwarte man met een andere mening dan jij.’ Serieus. Dat was de vraag”, twitterde ze.

Bizarre vraag

Een nogal bizarre vraag, vindt Sylvana. “Alsof het logische antwoord niet is: ‘Joh, we zijn dus geen homogene groep die overal hetzelfde over denkt!'”

Die openingsvraag zette de toon van het gesprek. “Het wilde niet gezellig worden de rest van het gesprek. Het hielp vast niet dat ik op enig moment opmerkte dat de vrouwelijke collega van de twee wel érg haar best moest doen om ertussen te komen. Enfin. Benieuwd naar het resultaat. Intussen even bijkomen van dit ‘gesprek’.”

Letterlijk ziek

Even later liet Sylvana opnieuw van zich horen. “Ben dus sinds dat interview onpasselijk. De micro-agressies vlogen door de lucht. Hij ging met me in debat over het nut (🙄) van het burkaverbod. ‘Want onderdrukte vrouwen’. Haalde een zekere bedekte ‘activiste’ aan. Stelde vragen pas expliciet nadat ik z’n impliciete bias toonde.”

Ze vervolgt: “Ben er echt letterlijk ziek van. Voel me aangetast. Echt bah. Maar ja, ‘het hoort erbij’. Op naar de volgende onderwerping aan fragiliteit, blinde vlekken, micro agressie en vooringenomenheid. We zullen wel moeten. Voor het grote goed. Maar dit land verdient beter.”

Klaar mee

Ze besluit: “Nouja. Ik ben aan het ranten, geloof ik. Nooit verstandig eigenlijk. Dus ik laat het hier maar even bij. Maar wat ben ik klaar met dit discours in media en politiek zeg. Het houdt ons gevangen in exact die polarisatie waar we van af moeten.”

Dat Sylvana ’s avonds mocht aanschuiven van Jinek, vond ze dan wél weer een hoogtepunt. Ze vroeg eerder op Twitter al om een talkshowoptreden. “Nou. Het gaat ervan komen. In gezelschap van deze heren mag BIJ1 aan tafel zitten bij Jinek. 🤞”

Fragment

Sylvana gisteren bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen