Sylvana Simons reageert op keiharde uithaal Ruud de Wild

De keiharde uithaal van oud-TMF-collega Ruud de Wild rijt allemaal nare, weggestopte herinneringen op bij Sylvana Simons. Ze vertelt openhartig over het racisme in de mediawereld.

Ruud de Wild en Sylvana Simons © NPO

Ruud de Wild liet vorige week weten dat Sylvana Simons niet welkom is in zijn politieke interviewserie Ingelijst, omdat hij haar niet gezellig en te polariserend vindt. Ondertussen zat hij maandagavond wel te kwebbelen met de in opspraak geraakte politicus Thierry Baudet, voor wie de kwalificatie ‘polariserend’ toch ook wel opgaat.

Sylvana vs Ruud

Een beetje hypocriet van Ruud, vindt Sylvana het. “Ik was het niet van plan, maar truth be told: een tijdje geleden ben ik meermaals uitgenodigd in de show van mijn oude collega en die uitnodigingen heb ik afgeslagen. Toen was ik blijkbaar niet ‘polariserend’.”

Het brengt nare herinneringen naar boven bij Sylvana. “Openhartige tweet: dat hele gebeuren met die collega van vroeger rijt wel wat weggestopte herinneringen boven. Zo moet ik weer denken aan de dag van mijn afscheid bij TMF. Toen de programmadirecteur het grappig vond om te zeggen: ‘Nu zijn we tenminste ook van die apenmuziek af’.”

Racisme bij RTL

Ook bij RTL had Sylvana last van racisme. “Of toen de programmadirecteur van RTL vroeg of ik ‘een Surinaams type’ kon spelen, maar dan wel met accent. Zo ben ik ook acteerklussen misgelopen. En andere zenderbaas wilde zwart op wit dat ik ‘niet dik zou worden, zoals die Oprah’.”

Dat is best heftig. “Geen grap. Al 50 jaar zwart in Nederland. Stop met vragen of ik in mijn school-, tv-, danstijd ook racisme heb meegemaakt. Het antwoord is altijd ja. Ik heb het overal meegemaakt. Het is er altijd. Overal. En het wordt gevoed door economische en politieke machthebbers.”

BIJ1

Om deze redenen is er haar politieke partij BIJ1, legt Sylvana uit, die eerder klaagde over te weinig media-aandacht. “Want geen betere formule dan het uitspelen van mensen voor eigen gewin. De Nederlandse handel en politiek is er groot mee geworden. Het treft dagelijks heel veel mensen. En dat moet stoppen. En daarom is BIJ1 er. Om altijd verzet te plegen.”

Erik van Muiswinkel steunt Sylvana: “Het kan me niet polariserend genoeg. En ik ga ervan uit dat die smoezelige Ruud de Wild Sylvana binnenkort alsnog uitnodigt met een heel goed excuus verhaal.”

En Ronnie Flex: “Ik zal voor altijd naar je opkijken en je op een voetstuk zetten queen.”

Tweet

De tweet van Sylvana:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen