Britt Dekker uit felle kritiek in Op1: ‘Wat is dit voor onderwerpkeuze?!’

Britt Dekker heeft vrijdagavond in de talkshow Op1 felle kritiek geuit op de onderwerpkeuze van het programma. Ze vond één specifiek item veel te licht in tijden waarin corona vele levens ontwricht.

Britt Dekker © Op1

De vrijdageditie van Op1 had gasten aan tafel over vier onderwerpen: Ab Osterhaus kwam langs voor het onvermijdelijke coronapraatje, Jeangu Macrooy en Cornald Maas vertelden over het nieuwe Songfestival-liedje, Britt Dekker en Wendy van Dijk mochten praten over hun tv-duoschap op SBS 6 en er was een item over Tupperware.

Tupperware-drama

Tupperware stopt in Nederland met de verkoop van hun keukenproducten en daarmee komt er in ons land een einde aan de beroemde Tupperware-party’s. Het betekent een totale ontbinding van de levens van de zogenoemde Tupperware-consulentes. Een aantal daarvan zaten, nog net niet huilend, aan de talkshowtafel van Op1.

Allemaal leuk en aardig, maar totáál niet relevant in tijden van corona, vindt Britt Dekker. Vlak voor de live-uitzending maakte ze daar een opmerking over en daardoor begon het programma nogal lacherig. Paul de Leeuw: “Ik kan me voorstellen dat mensen denken: jullie zitten enorm te lachen, terwijl het over corona gaat, maar dat komt door Britt. We zijn nog niet begonnen of… Britt, vertel even zelf.”

Britt uitermate kritisch

Britt verhelderde: “Ik word net voorgesproken en ineens zeggen ze: ‘Jullie gaan het in dit programma hebben over Tupperware-dingen die niet meer verkocht mogen worden.’ Dus ik zeg: ‘Ja, er liggen mensen op hun buik op de ic dood te gaan, mensen hebben geen banen meer en jullie gaan het in Op1 over Tupperware-bakjes hebben?!’ Ik vroeg me dus af: heeft Ab van die plastic bakjes?”

Ab: “Nee, ik heb ze niet.”

Presentatrice Astrid Joosten: “Nou, het is de boterham van heel veel mensen, maar dat gaan we straks duidelijk maken.”

Paul: “De redacteur had gezegd: ‘Als we het over dat onderwerp hebben, ga jij in elk geval ergens anders zitten.'”

Britt: “Ja, als het over dat bakje gaat, moet ik weg!”

De inhoud

Gelukkig zat Britt wél voor de inhoud aan tafel. Zij kwam namelijk vertellen over haar nieuwe tv-duoschap met Wendy van Dijk, de moeder van haar beste paardenvriendinnetje, en televisie over televisie wordt in Hilversum gezien als Heel Belangrijk.

Of, zoals De Correspondent-opperhoofd Rob Wijnberg twitterde: “‘Britt Dekker en Wendy van Dijk maken samen tv-programma’s’ is tegenwoordig genoeg voor een item in de belangrijkste talkshow van de Publieke Omroep.”

Positief

Verder deed Britt het weer hartstikke leuk in Op1. Ze wordt wel gezien als de perfecte talkshowgast: brengt altijd wel wat reuring en heeft altijd een leuke inbreng. De geliefde SBS 6-presentatrice was dan ook tot diep in de nacht bezig om allerlei reacties over zichzelf te retweeten. Een aantal was ze er vergeten:

Fragmenten

Het Tupperware-item:

Het item met Britt en Wendy:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen