Glennis Grace wilde met 13-jarige ‘racist’ aan tafel bij Eva Jinek

Glennis Grace wilde de 13-jarige ‘racist’ die ze vorig jaar zomer aan de schandpaal nagelde graag confronteren in de talkshow van Eva Jinek. Dat vertelt de zangeres vandaag in De Telegraaf.

Glennis Grace © Jinek

Een 13-jarig jongetje riep vorig jaar zomer op social media ‘zwarte piet’ naar Glennis en een paar dagen later besloot ze hem te ‘exposen’. “13 jaar en nu al zo verpest. Hij schrok toen ik zei dat ik hem ging exposen, maar ik kan dit niet meer over me heen laten gaan. Jonge racist”, liet ze toen weten.

Glennis-rel

Glennis kreeg veel kritische reacties, omdat iemand van 13 jaar lang niet zo weerbaar is als zijzelf. Ze bleef echter achter haar actie staan. “Ik maak geen onderscheid in leeftijd als het gaat om racisme.”

Een paar dagen later lag Glennis onder vuur toen er een racistische tweet van haarzelf opdook, maar toen beweerde de zangeres dat ze was gehackt. “Het zou natuurlijk van de zotten zijn als ik – die heel erg strijd tegen racisme – dit soort uitspraken zou doen.”

Eva Jinek

Uiteindelijk zat Glennis aan tafel bij Jinek om te praten over het onderwerp racisme en daar was ze behoorlijk emotioneel.

Het liefst had ze daar echter aan tafel gezeten met de 13-jarige ‘racist’, vertelt ze vandaag in De Telegraaf. “Toen ik bij Eva Jinek was en zij de teksten oplas, brak ik. Ik vond het vooral erg dat een 13-jarige zo vol met haat zat. Hoe kan dat? Waar groeit zo’n jongen dan op en waar zijn die ouders? Met hen had ik graag bij Jinek aan tafel gezeten, maar helaas.”

Geen spijt

Glennis heeft nog steeds geen spijt van het ‘exposen’ van de 13-jarige jongen. “Dat heb ik met volwassenen ook wel gedaan, maar dat heeft nooit de media gehaald. Nu werd breed uitgemeten dat ik een 13-jarig jochie ‘aan de schandpaal had genageld’. Ik hém dus hè, hoe gek wil je het hebben?”

Ze benadrukt dat ze de jongen eerst de mogelijkheid bood om zijn excuses aan te bieden. “Ik heb hem alle kans gegeven, maar hij wilde geen excuses aanbieden of me met zijn ouders laten praten, het werd alleen maar erger. Ik moest iets, want dit ging echt over de grens. Achteraf ben ik blij dat het is gebeurd.”

Fragment

Het fragment van de emotionele Glennis destijds bij Jinek kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen