Jaïr Ferwerda aangepakt door minister: ‘Jij strooit zout in wonden’

Jaïr Ferwerda heeft gisteren in zijn rubriek bij Beau een flinke veeg uit de pan gekregen van minister Ferd Grapperhaus. Hij verwijt hem sensationele items te maken, waarbij hij zout in wonden strooit.

Jaïr Ferwerda © RTL

Eigenlijk hopt Jaïr in Den Haag continu van relletje naar relletje. Gretig confronteert hij politici en bewindslieden met hun foutjes en blunders. Gisteren genoot Jaïr van de rel over minister Kajsa Ollongren, die niet discreet genoeg was met notities van de formatie. Hij besloot om de passerende minister Ferd Grapperhaus ernaar te vragen.

Katholieke Ferd

Jaïr: “Meneer Grapperhaus, goedemorgen, ik zie de dossiertjes keurig opgeborgen, geen onder de arm. Hoe keek u daarnaar gisteren?” Ferd: “Nou, er is wel genoeg over gezegd.” Jaïr: “Ja?”

Ferd: “Ja, er is genoeg over gezegd. We mogen ook op enig moment… Ik ben katholiek opgevoed en ik zie u weer grijnzen, maar er is ook zoiets als het gezegde ‘zout in wonden wrijven’, dat moet je niet gaan doen.”

Ferd spreekt Jaïr aan

Minister Ferd besloot zich specifiek tot Jaïr te richten. “Dat wou ik maar even gewoon tegen u zeggen, want u bent daar heel erg goed in en misschien dat u eens een keer – het is jammer dat de kerken voorlopig dicht zijn – met mij mee gaat als de kerken weer open zijn. Dan leer ik je iets over de barmhartigheid.”

Jaïr: “Het is toch haar fout dat zij dan zo loopt?” Ferd: “Maar je hebt gehoord wat ik zei hè?” Jaïr: “Dit is toch geen zout in de wonden strooien?”

Zout in wonden

Ferd was zichtbaar geprikkeld. “Beste Jaïr, zout in wonden strooien… Zo ben ik begonnen, hè? Dat we het even goed uitzetten. Beste landgenoten, gisteren is er genoeg over gezegd en ik zeg nu een dag later, en ik zeg het tegen jou en ik spreek je ook even als ‘je’ toe: op een gegeven moment moeten we ook niet zout in wonden wrijven. Dank.”

Vervolgens liep Ferd door naar de volgende journalist, ondanks dat Jaïr nog een vraag wilde stellen.

Ook Hugo kritisch

In hetzelfde item bleek ook Hugo de Jonge kritisch te zijn over Jaïr. De verslaggever genoot eerder van Hugo’s blunder door naar het stemlokaal te gaan met een oud, geperforeerd paspoort.

Hugo: “Daar zat u toch eigenlijk mis, hè? Dat paspoort had geen gaten aan de buitenkant. Het was wel stom, maar ook weer niet zó stom als wat u ervan maakte in de uitzending.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen