Fred van Leer: ‘Ik was écht kwaad op Beau van Erven Dorens’

Fred van Leer blikte gisteren in Hoge Bomen terug op het optreden dat hij anderhalf jaar geleden gaf in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Ik was écht wel kwaad. Ik was wel pissig, ja.”

Fred van Leer bij Beau van Erven Dorens © Beau

Het optreden van Fred bij Beau leverde destijds héél ongemakkelijke televisie op. Hij werd er namelijk, op zijn verjaardag, verrast met zijn moeder en zijn zus, die uit een taart kwamen lopen. Vervolgens bleek dat Fred en zijn moeder helemaal niet zo veel contact hebben; ze hadden elkaar niet eens gebeld op zijn verjaardag.

Verrassing voor Fred

Al snel bleek dat Fred wóest was op Beau, tot begrip van zijn vriendin Patty Brard. Gisteren blikte Fred er nog eens op terug in de talkshow Hoge Bomen van Jeroen van der Boom.

Het was gewoon een vervelende verrassing, vindt Fred. “Ik was op mijn verjaardag te gast bij Beau van Erven Dorens, wat ik een ongelooflijke leuke vent vind met een leuke show. Ik was er ook om promotie te maken voor mijn Ahoy-shows een jaar later. Toen hadden ze bedacht dat het leuk is om mij een verrassing te geven op mijn verjaardag.”

Woest op Beau

Beau reed een enorme verrassingstaart de studio in. “En ik háát verrassingen. Ik dacht: wie zal er nou uit die taart komen? Ik had iedereen bedacht, behalve degenen die eruit kwamen: dat waren mijn moeder en mijn zus. Natuurlijk supertof en lief en goedbedoeld, alleen sommige dingen in mijn leven wil ik voor mezelf houden.”

Dit mocht Beau niet doen, vindt Fred. “Als ik gasten thuis ontvang en ik nodig jou uit en nog tien anderen, en ze drinken allemaal andere wodka, dan zorg ik dat iedereen de wodka drinkt die ze graag willen drinken, want ik ben de gastheer. En zij hebben geschonken wat zij leuk vonden, dus ik was écht wel kwaad. Ik was wel pissig, ja.”

Slangenkuil

Fred vindt de tv-wereld een slangenkuil. “Ze vinden het allemaal heel leuk dat het goed met je gaat, maar stiekem vinden ze het nóg leuker als het slecht met je gaat.”

“Mooi gezegd hoe je dat zegt”, reageerde Jeroen van der Boom.

Fragment

Fred anderhalf jaar geleden bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen