Waarom mag Jasper steeds door bij The Voice of Holland?

Het is voor veel kijkers een raadsel: waarom mag kandidaat Jasper Wever steeds door bij The Voice of Holland terwijl hij te zenuwachtig is om zuiver te zingen? Volgende week staat hij zelfs in de finale.

Samantha Steenwijk en Jasper Wever © RTL Boulevard

Kandidaat Jasper zorgt al weken voor wrevel bij kijkers én bij coach Anouk. Zij vond het twee weken geleden zó bespottelijk dat hij werd doorgestemd door de kijkers thuis, dat ze haar middelvinger opstak naar tv-kijkend Nederland. “Really?! Zijn jullie koekoek geworden thuis?! Het slaat helemaal nergens op joh!”

Superveel zenuwen

Jasper werd vrijdag zelfs naar de finale van The Voice gestuurd. Waardoor komt dit toch? Samantha Steenwijk poogde het gisteren te verklaren in RTL Boulevard. “Hij heeft heel veel kritiek gehad, maar toch staat hij in de finale. Ik denk dat dat toch komt door zijn kwetsbaarheid.”

Zelf erkent Jasper zijn probleem. “Hij snapt de kritiek en zegt zelf ook: ‘Ik ben het eens met al die mensen, maar het overkomt mij. Ik heb superveel zenuwen.’ Anouk heeft dat bijvoorbeeld ook voor een optreden, maar die laat dat dan niet zien op het podium. Die blijft altijd nog wel straight en zingt gewoon kaarsrecht. Bij Jasper is dat natuurlijk niet zo.”

Finalewaardig

Als hij níet voor een miljoenenpubliek optreedt, schijnt Jasper wel te kunnen zingen. “Hij kan vreselijk goed zingen. Hij moet van die nervositeit af. Nu zie je wel na zo veel shows dat ook dat podium gaat wennen, dus hij gaat steeds beter zingen.”

Maar is hij finalewaardig? “Of het terecht is of hij in de finale staat, weet ik niet, want er zijn natuurlijk andere artiesten geweest die vanaf het begin af aan al steady waren. Maar ik ben wel fan van zijn stem.”

Gunfactor

Jasper heeft de gunfactor gewoon heel erg mee, aldus Samantha. “Dat zit in de kwetsbaarheid, dat kan niet anders. Als je het zelf toegeeft en je baalt er zelf ook van en zegt: ‘Ja, jongens, ik weet dat het gebeurt, maar het kan niet anders.’ Ja, dat is bijna zielig. Dan denkt heel Nederland: fantastisch! Daar houden we van in Nederland.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen