SBS 6-ster Dyantha Brooks: ‘Jan Roos is een bijzonder aardige man’

SBS 6-ster Dyantha Brooks vindt het zonde dat Jan Roos zo veel mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Ze heeft hem namelijk leren kennen als een bijzonder aardige man, vertelt ze.

Jan Roos en Dyantha Brooks © Shownieuws

Dyantha Brooks is getrouwd met Code Oranje-hunk Mick de Vlieger en dat is een goede vriend van Jan Roos. Dyantha en Jan hebben elkaar een keer leren kennen in Portugal, waar Micks vader Erik de Vlieger woont. Tegen haar verwachting in bleek ze Jan toen een heel leuke man te vinden.

Heel lieve man

Waar Dyantha vorige week nog uit een Clubhouse-room met Jan vluchtte, is ze afgelopen weekend juist flink bij hem blijven pakken. “Jan, ik heb jou ontmoet in Portugal als een heel lieve man, maar toch hangt er een beetje om jou heen dat mensen denken: oh, Jan Roos, wegwezen! Niet bij in de buurt komen! Je bent toch stiekem eigenlijk een heel aardige man?”, merkte ze op.

Jan vervolgens: “Ja, maar de keuze van mensen om mij een heel onaardige man te vinden, daar kan ik natuurlijk niets aan doen. Dat mensen dat vinden: ja, dat is dan zo. Maar je hebt wel gelijk: ik ben eigenlijk gewoon een heel aardige vent.”

Over het randje

Het is volgens Dyantha niet gek dat sommige mensen daar anders over denken. “Ja, maar die keuze van sommigen begrijp ik, omdat je natuurlijk soms over het randje gaat. Je kan vrij heftig zijn.”

Jan: “Mensen vinden mij een asshole en dat mag. Dyantha heeft mij persoonlijk meegemaakt en dan weet je gewoon dat ik een bijzondere aardige jongen ben.”

Dyantha: “Toen ik je meemaakte, voelde ik ook dat je het eigenlijk helemaal niet leuk vindt dat mensen jou soms zo’n eikel vinden, omdat je ook gewoon een lieve vader bent en een leuke man.”

Gel*l

Dat vindt Jan nog steeds. “Waarom zou je geen lieve vader of aardige jongen kunnen zijn als je commentaar hebt op dingen en soms grove grapjes maakt? Ik snap het niet. Mensen noemen mij altijd heel erg rechts en dat is ook totaal gel*l. Ik geloof gewoon in de absolute vrijheid van meningsuiting en humor, maar ik ben eigenlijk gewoon een leuke jongen die van lol houdt.”

Hij vervolgt: “Ik vind het heel vervelend dat wij in Nederland op een gegeven moment tegen elkaar zeggen dat als je grapjes maakt, je een slecht mens bent en niet deugt. Grapjes maken over iedereen en alles, betekent dat je iedereen en alles accepteert en niet accepteert.”

Bijzonder aardige man

Jan: “Ik word heel vaak rechts genoemd en dan zou je alleen maar voor blanke mensen zijn. Gel*l! Waar het om gaat, is dat we er met elkaar iets moois van maken en een mooie land van hebben. Weet je, Dyantha, ik hou van jouw schoonvader, van jou, van je man en kind en ik hoop op het beste voor jullie. Dat heeft helemaal niets met ras te maken.”

Dyantha: “Zo heb ik jou ook leren kennen in Portugal, als een bijzonder aardige man. Een heel chille gast, maar ook wel iemand waarvan ik het idee had: die vindt het helemaal niet fijn dat zo veel mensen hem als onaardig zien of extreemrechts.”

Jan: “Maar dat ben ik niet. Het doet me pijn in mijn hart als ik racist, extreemrechts of fascist genoemd wordt. Als ik racist word genoemd, vind ik dat verschrikkelijk.”

Glennis Grace

Dyantha vindt dat Jan wel soms wat gas terug moet nemen. “Jan, ik heb jou leren kennen als een ongelooflijk aardige gast, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat als ik dan bijvoorbeeld zie hoe jij de vader van Glennis Grace nadoet op zo’n sterfbed, dan denk ik wel: het is moeilijk, Jan, om achter jou te blijven staan. Terwijl ik jou heb leren kennen als aardige gast. Ikzelf vind het dan heel moeilijk op zo’n moment.”

Jan: “Mijn reactie daarop is het volgende: het programma wat ik doe is totale satire en totale zwarte humor. En ja, daar ga ik soms ver in.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen