Compleet onverwacht: Patty Brard en Jan Roos gaan confrontatie aan

Patty Brard en haar verbale belager Jan Roos zijn afgelopen nacht de confrontatie met elkaar aangegaan. De tv-diva betrad een Clubhouse-room waar de opiniemaker stomdronken zat te oreren.

Patty Brard © Shownieuws

Voor iemand die zó haar sporen heeft verdiend in de showbizz en op 65-jarige leeftijd zó veel elegantie uitstraalt, voelt de manier waarop Patty Brard wordt aangepakt in RoddelPraat toch wat naargeestig. Jan Roos haalt Patty in het programma behoorlijk door de mangel, terwijl Dennis Schouten het allemaal laat gebeuren.

Patty, Patty, Patty

Het beledigen van Patty Brard is zelfs een vaste rubriek geworden in RoddelPraat, namelijk ‘Patty, Patty, Patty’. Jan heeft Patty in het razendpopulaire YouTube-programma onder meer een ‘debiel, oud veenlijk‘ genoemd en rond de kerstdagen beweerde hij nog dat de televisiediva er weer op los zou snuiven.

Het is dan ook niet gek dat Patty niet bepaald fan is van Jan. Toch besloot Patty afgelopen nacht de confrontatie aan te gaan met Jan op het nieuwe sociale medium Clubhouse, waar gewoon volk in diverse ‘rooms’ (kamers) luistert naar hoe allerlei prominente personen met elkaar kletsen over ditjes en datjes.

Sneer aan Jan

Het gebeurde allemaal ná de uitzending van Shownieuws, waar Patty gisteren toevallig nog sprak over het succes van Clubhouse. “Het gevaar is wel: Dyantha Brooks zat van de week ook in zo’n room met Jan Roos. Nou, daarmee wil je nog niet eens in een heel gebouw mee gevonden worden”, zei ze daar tegen collega Bart Ettekoven.

Wat Patty niet wist, is dat haar collega Dyantha uitgerekend op dat moment wéér in een Clubhouse-room zat met Dennis Schouten en Jan Roos. Andere aanwezigen waren Bas Smit, Barend van Deelen, Giel Beelen en zo’n 700 toeschouwers. Allen hoorden zij hoe Jan stómdronken op de app zat. En wat blijkt: Jan heeft niet bepaald een kwade dronk.

Drie belletjes

Jan was zó lief voor iedereen dat Dyantha en Bart Ettekoven (die na de uitzending van Shownieuws in de auto gelijk Clubhouse aanzette) besloten om Patty over te halen naar de room te komen. Het duurde eventjes, maar uiteindelijk liet Patty toch haar gezicht zien. “Patty Brard, ik moet even dit zeggen…”, begon Jan.

Patty: “Wie is dit?” Jan: “Ik ben Jan Roos.” Patty: “Die t*fuslijer!” Jan: “Nee ik ben geen t*fuslijer. Ik heb ongelooflijk veel respect voor jou.” Patty: “Ah, lief, op dit uur ook?” Jan: “Je bent gewoon een beest van een vrouw. We nemen je bij ons af en toe in de maling, maar we vinden je fantastisch.”

Schat

Ondanks alle drek die ze altijd over zich heen krijgt, was Patty heel aardig voor Jan. “Ja, maar schat, ik jou ook. Ik heb vanavond nog in de show gezegd dat ik niet eens in een normale kamer met jou wil zijn, laat staan in een room op Clubhouse. Maar dat laat maar weer zien hoe standvastig ik ben: drie keer bellen en ik zit erin.”

Jan: “Ja, maar je bent een te gek wijf. We maken altijd een dolletje van je. Patty, Patty, Patty is bij ons een serieuze ‘brand’, omdat je gewoon fantastisch bent.”

Patty: “Lieverd, ik vind het ook allemaal niet erg. Dat is het allerleukste eraan. Het interesseert me echt helemaal geen zak.”

Bart: “Patty is echt de vrouw met de meeste zelfspot.”

Gaaf wijf

Jan bleef Patty aan één stuk door de hemel in prijzen. Ondertussen kwam ook Giel Beelen om de hoek kijken. “Ik moet zo opstaan. Wat heb je weer gezopen, Patty, Patty, Patty?” Patty: “Ik zuip niet meer en jij zou eens een keer een wekker moeten zetten, aap!”

Patty had het behoorlijk naar haar zin, zelfs met Jan. “Ik vind hem wel wat milder als hij dronken is, dus ik zou zeggen: schenk er nog één in, Jan.”

Ze reageerde ook nog op zijn beweringen dat ze weer aan de coke zou zitten. “Jan loopt wat dat betreft echt achter de m*therfucking feiten aan. Ik kom echt niet verder dan de karnemelk en een stukje oude kaas. Zelfs de mosterd is me al te veel. Ik zit hier met mijn glas biologische limonadesiroop zonder suiker. Daar word je niet blij van hoor.”

Dronken

Ondertussen bleef Jan om de dertig seconden herhalen hoe fantastisch hij Patty ineens vindt. “Ik wil je een ding vertellen: je bent echt serieus een koningin. Je bent een gaaf wijf, Patty, honderd procent. We maken een geintje over je, elke week weer. We hebben elke week Patty, Patty, Patty in ons programma, maar we vinden je gewoon helemaal top.”

Patty: “Zie je nou wat ik bedoel met mensen die wél drinken? Die gaan na elf uur constant hetzelfde zeggen. Dat is verschrikkelijk, dat wil je toch niet? En een pijn in hun harses morgen!”

Jan: “Pat, ik zal je één ding vertellen… Je bent een prachtig wijf.”

Na een halfuurtje besloot Patty te gaan slapen; Jan en zijn dubbele tong verdwenen op een gegeven moment ook van het toneel.

Al met al is er in een mum van tijd dus een behoorlijk slepende showbizzruzie opgelost. De kracht van alcohol…

Clubhouse-opname

De opname van het Clubhouse-gesprek is te horen op YouTube.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen