Teun van de Keuken haalt genadeloos hard uit naar De Vooravond

Teun van de Keuken vindt het schandalig dat De Vooravond een oppervlakkige interviewster als Emma Wortelboer inzet om politici te interviewen in aanloop naar de verkiezingen.

Teun van de Keuken © KRO-NCRV

Emma Wortelboer levert de meest inhoudsloze interviews af en dat heeft tot nu toe al tot wrevel geleid bij onder meer Henk Krol en Thierry Baudet. Waar Henk een eye-roll deed, liep Thierry zelfs weg omdat hij het een ‘walgelijk irritant oppervlakkig NPO-achtig interview’ vond. Daarmee heeft hij gelijk, zegt Teun van de Keuken.

Heilige graal

Teun laat in zijn Volkskrant-column niets heel van deze ‘volstrekt irrelevante’ rubriek in De Vooravond, het programma van Fidan Ekiz en Renze Klamer. Het ergste is nog dat de makers vast blij zullen zijn met de weglopende Thierry, vindt hij. “Het programma was weer eens spraakmakend en dat is tegenwoordig de heilige graal van talkshows.”

De KRO-NCRV-ster begrijpt niet dat iemand die zó onder vuur ligt door racistische appjes wordt gevraagd naar zijn koffievoorkeuren. “Dit was een uitgelezen kans (…) om een scherp irritant NPO-interview te houden over het rassenleer van de Leider van het splinterpartijtje. Misschien was hij dan ook weggelopen, maar dan over iets belangrijks.”

Geinige flauwekul

Helaas kozen Emma en De Vooravond voor een andere benadering, aldus Teun. “Wat is dat toch met die geinige flauwekul met politici? Waarom verwaarloost een belangrijk NPO-programma de politieke kerntaak het volk voor te lichten over de politieke keuzes waarvoor ons land straks staat?”

Politieke tegenstellingen blootleggen en relevante scherpe vragen stellen is de taak van de journalistiek, benadrukt hij. “Zeker bij de NPO.”

Om deze reden geeft Teun zowel Emma als De Vooravond ‘1 van de 5 ballen’. Oei.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen