Pittige tv: Wouter de Winther valt Diederik Gommers aan bij Jinek

Telegraaf-journalist Wouter de Winther nam gisteren in de talkshow van Eva Jinek een behoorlijk kritische houding aan tegenover de gast aan de andere kant van de tafel: ic-opperhoofd Diederik Gommers.

Diederik Gommers en Wouter de Winther © RTL

Wouter de Winther uitte tegen Diederik Gommers dezelfde kritiek die we ook al van Jort Kelder (‘artsenjunta!‘) en de mannen van Veronica Inside hebben gehoord, namelijk dat Diederik over te veel onderwerpen meepraat. Hij moet zich vooral bezig blijven houden met de ic-bedjes en niet met alle andere coronazaken, vinden die partijen.

Wouter vs Diederik

Die kritiek besloot Wouter eens face-to-face aan Diederik voor te leggen. “Ik heb ook wel het idee dat sommige mensen die verstand hebben van ic’s – toevallig zit meneer Gommers tegenover mij – ineens ook verstand menen te hebben van een heleboel andere zaken. Ik denk dat dat wel een heel verwarrend beeld oplevert, ook voor veel kijkers, omdat die denken: u heeft een witte jas aan.”

“Net als meneer Kuipers, die ook met veel gezag vertelt hoe de wereld in elkaar zit, komt u met meningen die ook weer gedurende de week of de volgende dag alweer veranderen. Dat geeft een verwarrend en verontrustend beeld voor veel kijkers en mensen die toch bouwen op expertise. Zij denken dat u, omdat u een witte jas aan heeft, ook verstand heeft van allerlei andere zaken waar u zich ook over uitlaat.”

Diederik reageert

Diederik verweerde zich kalm. “Ik begrijp wat je zegt – en dat mag – maar wij zijn wel dokters, snap je? Als je dokter bent… Natuurlijk kun je zeggen: ‘Ik eis alles op voor mijn intensive care, want ik wil dat het alleen maar voor de intensive care goed geregeld wordt’, maar wij krijgen ook signalen over kinderen en wij zien ook dat operaties worden uitgesteld.”

Er worden 100.000 operaties uitgesteld, aldus Diederik. “Dat voel je. Dan kun jij zeggen: ‘Ja, Diederik, je hebt in één keer veel meer verstand van andere dingen’, maar dat neem je wel mee, snap je?”

Wouter: “Ja, maar er zijn heleboel mensen die allerlei dingen ervaren en daar ook graag over vertellen, maar waar ze u nou graag over wilden horen zijn de ic’s en niet al die andere zaken.”

Eva grijpt in

Eva Jinek vond het verweer van Diederik best sterk. “Dat is valide, toch, Wouter, dat artsen niet alleen in hun eigen hokje moeten denken, maar ook meer mee moeten kunnen denken over de kwaliteit van leven?”

Wouter: “Jazeker, maar je hoort heel veel vanuit die groep mensen nu een beschouwing over hoe het zou moeten, maar ik denk dat er nog heel veel andere mensen zijn, bijvoorbeeld ondernemers, wiens meningen en ervaringen ook een rol moeten spelen.”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u onderstaand terug:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen