Martijn Koning ligt in deuk om juridische stappen SBS 6-ster Gordon

Martijn Koning en zijn collega’s Sander van Opzeeland en Raoul Heertje liggen in de nieuwste aflevering van hun Knorrepodcast in een deuk om de juridische dreigementen van SBS 6-ster Gordon.

Martijn Koning © RTL

Gordon ligt de afgelopen weken behoorlijk onder vuur vanwege zijn hondje Toto. Cabaretier Martijn Koning is een van de BN’ers die zich er behoorlijk pittig over heeft uitgelaten. “Dit voorspel ik je: die hond gaat op onverklaarbare wijze dood. Ha ha ha. Dat gebeurt. Die komt onder verdachte omstandigheden te overlijden”, zei hij bijvoorbeeld in zijn podcast.

Juridische stappen

De SBS 6-ster heeft nu juridische stappen aangekondigd om de ‘smadelijke lasterlijke uitlatingen aan mijn persoon nu voor eens en voor altijd te stoppen’. Het leidt bij de mannen van de Knorrepodcast tot een twintig minuten durende lachkick. Ze zouden het vooral mooie publiciteit vinden als Gordon stappen tegen hen onderneemt.

Cabaretier Sander van Opzeeland: “Dit is geweldige publiciteit!”

Komediant Raoul Heertje grappend: “We willen graag de vrienden van de podcast vragen: we hebben geld nodig voor juridische bijstand. Er komt natuurlijk helemaal nooit een rechtszaak, maar het is altijd lachen.”

Sander denkt dat Gordon met juridische stappen dreigt voor de aandacht. “Volgens mij is Gordon iemand die dat even roept en dan is hij wéér even in het nieuws.”

Heel grappig

Martijn Koning kan er wel om lachen. “Het zou toch wel heel grappig zijn dat dít dan de bekendheid geeft aan de podcast. Dat ik financieel ten onder ga door mijn uitspraken over Gordon.”

Sander ziet de rechtszaak al voor zich: “Dan gaan ze luisteren en dan horen ze drie kwartier over Tofu (bedoelt Toto, red.). Ha ha ha ha ha. En dan zegt de rechter: ‘Nou ja, ik ben een rechter, ik ga toch niet drie kwartier naar dit gel*l luisteren!'”

Hij denkt dat Martijn nergens voor hoeft te vrezen. “Ik ben geen advocaat, maar volgens mij ben jij volkomen veilig, want wat we gezegd hebben is dat het misschien verdacht is en ‘laten we het in de gaten houden, want het zou kunnen dat…’ We hebben nooit gezegd: ‘Gordon heeft honderd procent zeker zijn honden met een aambeeld aan de voet vermoord.’ Dat hebben we niet gedaan. We zijn heel slim geweest, volgens mij.”

Martijn: “We zijn heel slim geweest, ha ha ha. Super slim, ja, ha ha ha.”

Raoul: “Er komt helemaal geen rechtszaak.”

Martijn blijft bij kritiek

Martijn blijft bij zijn kritiek. “Ik heb gezegd dat hij meerdere hondjes heeft gehad, maar hij gooit ze er dan allemaal uit. Als puppy vindt hij ze leuk en dan zijn ze weer weg.”

Gaan ze dan terug naar het asiel? Martijn: “Of ze verdwijnen van de aardbodem.”

Raoul: “Maar dit is een rare insinuatie, want nu zeg je dat hij honden vermoordt. Heb jij dat gezegd?”

Martijn: “Nee, ik zeg niet dat hij honden vermoordt.”

Sander: “Nee, ik hoop niet dat jij dat gezegd hebt, want dan hebben we echt een probleem!”

Raoul: “Dan zeg ik nu als hoofd van de jury: ‘Schuldig!'”

Waarschuwing

Martijn houdt vol dat hij Gordon en zijn hondje goed in de gaten blijft houden. “Ik vind het gewoon grappig. Ik dacht: hij heeft nu deze hond en die wil ik dan ook echt zien opgroeien tot hij zestien jaar oud is.”

Sander: “Dat was het enige. Ik denk dat we vrij sterk staan in de rechtszaak.”

Raoul: “Straks moeten we deze podcast vanuit de gevangenis doen.”

Martijn: “Beste vrienden van de podcast, al jullie donaties zijn welkom, zeker in verband met de aanstaande rechtszaak tegen Heuckeroth.”

Podcast

De kostelijke podcast van Martijn Koning, Raoul Heertje en hun sidekick kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen