‘Diederik Gommers wordt enorm overschat door Jinek en Op1’

Diederik Gommers wordt enorm overschat door de talkshowredacties van Op1 en Jinek. Hij heeft veel minder kennis dan hij doet geloven. Dat hebben Johan Derksen en René van der Gijp gezegd in VI.

Diederik Gommers © RTL

De mannen van Veronica Inside beginnen zich steeds meer te storen aan de tv-optredens van Diederik Gommers. “Wij zitten iedere keer naar die Kuipers en die Gommers te luisteren, hè? Maar dat zijn geen virologen”, aldus René van der Gijp.

Dimmen

René vindt dat Diederik een beetje moet dimmen. “Diederik Gommers gaat over de ic-bedjes, dus het enige wat er aan hem gevraagd zou mogen worden aan die tafel is: ‘Hoe staat het met de bedjes?’ Dan zegt hij: ‘Goed.’ En dan gaan we weer verder. Maar nu gaan die twee in ieder programma over dat Covid zitten praten.”

Hij vervolgt: “Waar ik me aan stoor is dat ze een heel verhaal vertellen over het Braziliaanse virus en dan is de vraag van Eva: ‘Is dat zo?’ ‘Ja, dat weten we niet.’ Dan komt er weer een heel verhaal over dat Engelse virus van: ‘Het is extreem vatbaar.’ Maar is dat honderd procent zeker? ‘Nee, dat niet.’ Ze weten niks! Ze weten niks!”

‘Niet veel kennis’

Johan Derksen: “Ze moeten die vragen ook niet stellen aan Gommers. Hij is de baas van de intensive care. En die andere, die kale, is leverspecialist.”

René: “Ja, ze weten niks!”

Valentijn Driessen: “Ja, maar ze worden overal gevraagd.”

René: “Die andere twee hebben helemaal niet zo veel kennis. Hij heeft wel veel kennis van de ic-bedjes”

Inhoudelijk

Diederik werd een bekende tv-verschijning tijdens de eerste lockdown. Toen deed hij het nog prima, vindt Johan. “In de eerste lockdown kwam Gommers daar, omdat het heel precair was op de intensive care en toen sprak hij heel inhoudelijk over de intensive care.”

Nu is dat anders, vindt Johan. “Nu zitten ze altijd aan die tafel en lopen die verhalen door elkaar heen en gaan ze hem ook vragen stellen waar hij helemaal geen antwoord op weet en ook niet op moet geven.”

Fragment

Het fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen