Angela de Jong: ‘Hilarisch dat Gordon klaagt over smaad en laster’

AD-diva Angela de Jong vindt het tamelijk hilarisch dat uitgerekend de grofgebekte Gordon zijn critici aan het betichten is van smaad en laster. “Het moet echt niet gekker worden”, zegt ze.

Angela de Jong Angela de Jong poseert met de Gouden Televizier-Ring, waar Gordon al jaren tevergeefs op wacht (© RTL)

Angela de Jong, zo’n beetje de enige vrouw in de mediawereld die haar pittige mening spuit zonder aanzien des persoons, zet Gordon behoorlijk op zijn plek in haar nieuwste column. Gordon is wóest dat dierenorganisaties en BN’ers kritiek uiten op hem en zijn hondje Toto en dreigt nu iedereen voor de rechter te slepen.

Smaad en laster

De hele Toto-rel biedt Angela veel vermaak in deze donkere tijden, schrijft ze. “Hoewel ik altijd #teamGeer ben, wil ik voor de verandering Gordon een hart onder de riem steken. Ik weet het, ik ben hier niet altijd even aardig voor hem geweest, maar vandaag wel. Ik ben namelijk dolblij dat hij Toto heeft gekocht.”

Dit Gordon-vermaak is onbetaalbaar, vindt ze. “Elk kwartier is er wel een nieuw bericht. Dan zegt BN’er A er iets over, reageert Gordon boos dat de Hondenbescherming zijn reet kan likken, waar BN’er B dan weer iets van vindt en Gordon daarop dreigt met een advocaat. Wegens smaad en laster.”

‘Moet niet gekker worden!’

Het is echt ridicuul, aldus Angela. “Gordon, die een ander beticht van smaad en laster! Het moet echt niet gekker worden. Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen elf maanden zo hard heb gelachen. Of het moet zijn geweest toen ik zijn zogenaamde biografie herlas.”

Angela schrijft haar column naar aanleiding van de uitzending van Jinek gisterenavond. Hierin werd Gordon opgeroepen om per direct te stoppen met het promoten van zijn Franse bulldog. Deze honden zijn doorgefokt en lopen dus tegen veel gezondheidsproblemen aan.

Angela vs Gordon

Gordon is afgelopen november he-le-maal losgegaan op onze heldin Angela in een heel lange haatpost. “Ik weet dat je uit persoonlijke wrok mij elke keer onderuit haalt maar lieverd: je haalt jezelf zo naar beneden want heel veel mensen vinden mij wel leuk en luisteren graag naar m’n muziek en kijken ook naar mijn programma’s.”

“Zeggen jouw kinderen nou wel eens dat ze trots zijn op hun moeder? En heb je überhaupt nog seks met je man? Want ik denk namelijk heel stiekem van niet”, zei hij onder meer.

Seksistisch

Angela vond dat erg seksistisch, vertelde ze vorige week bij RTV Rijnmond. “Als mensen vinden dat ze zo moeten reageren, dan moeten ze dat vooral doen, maar ik denk dat het meer zegt over die persoon dan, dan dat het wat over mij zegt. Het enige wat wel vaak bij mij binnenkomt is als mensen je rol als tv-columnist verwarren met je rol als moeder.”

“Dat is iets wat denk ik inherent is aan het feit dat ik vrouw ben. Tegen Hugo Borst zal nooit iemand zeggen als hij snoeihard uithaalt naar het Nederlands elftal of hij ook zo snoeihard is naar zijn kind. Maar ja, als moeder ben je blijkbaar vogelvrij daarin.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen