Wilfred Genee: ‘André Hazes jr. liegt, zette John de Mol wél neer als nazi’

Wilfred Genee stelt dat André Hazes jr. zich met een leugen uit de grove belediging van John de Mol probeert te redden. Hij heeft de mediamiljardair wel degelijk bewust als nazi uitgebeeld, zegt hij.

André Hazes jr. en Wilfred Genee © RTL, SBS

André Hazes jr. speelde vorige week met vrienden het spelletje Hints en zijn verloofde Monique Westenberg legde dat vast voor Instagram. “Hij probeert John de Mol uit te beelden”, schreef ze bij beelden waarop André tot tweemaal aan toe de nazigroet doet. “LOL.”

Adolf Hitler

Eén van de aanwezigen dacht dat André hier Adolf Hitler aan het uitbeelden was, maar die stond helemaal niet op de kaartjes, merkte een andere aanwezige op. Het management van André verklaarde vervolgens aan RTL Boulevard dat alles zou berusten op een misverstand.

“John de Mol en Hitler zouden samen op een kaartje hebben gestaan en die werden vervolgens door elkaar gehaald bij het uitbeelden. Ze willen benadrukken dat John de Mol André niet als Hitler heeft uitgebeeld en dat ook nooit zou doen”, meldde RTL Boulevard.

Nogal in strijd met wat er op Instagram te zien was dus.

Wilfred mengt zich

Nu mengt Wilfred Genee zich in de discussie. Volgens hem is het evident dat André aan het liegen is, omdat het management verwijst naar officiële spelkaartjes, terwijl er helemaal geen officiële spelkaartjes werden gebruikt. “Hij had geen kaartje in zijn hand. Ik heb de beelden even bekeken en hij had gewoon een handgeschreven papiertje.”

Op die zelfgemaakte papiertjes stonden namen geschreven. “Daar staat John de Mol op. Er riep iemand: ‘Hitler’ en toen zei iemand: ‘Die staat er helemaal niet bij.’ Ze hebben blijkbaar van tevoren allemaal briefjes ingevuld, die hebben ze in een pot gedaan en daar moet iedereen steeds een briefje uitpakken en hij had dus waarschijnlijk toch echt John de Mol.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Ja, dat was dan toch wel echt. Dat is natuurlijk een heel pijnlijke manier om John de Mol uit te beelden.”

Geen leuke grap

Sidekick Niels van Baarlen: “Het was ook totaal geen leuke grap.”

Wilfred: “Het is een heel slechte grap.”

Florentien: “Op een kaartje kan ook nooit Hitler staan, dat bestaat niet.”

Niels: “Ik zweet het je: er is geen spel in de wereld waar Hitler op staat. Ja, misschien als het over geschiedenis gaat, maar niet bij Hints.”

Florentien: “Niet om dan even de Hitler-groet te gaan doen.”

‘Hoe kom je erbij?!’

Wilfred: “Hoe kom je er überhaupt bij om dat uit te gaan beelden op die manier en daarna ook nog eens online te gaan zetten?”

Niels: “Je weet met dit soort dingen: dat doe je niet eenmalig.”

Wilfred: “Dat is klaarblijkelijk dan de running gag in de familie Hazes.”

Niels: “Ja, dat bedoel ik ja, dat is het.”

Overigens hebben André en Wilfred al geruime tijd heibel met elkaar. André boycot namelijk het radioprogramma van Wilfred.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen