Angela de Jong in Op1: ‘Ik kan leven met late vaccinatiestart’

Angela de Jong kan leven met de late start van de coronavaccinaties in ons land. Ze vindt het goed dat de overheid zorgvuldigheid betracht. Dat heeft ze maandagavond gezegd in Op1.

Angela de Jong © Op1

Nederland is het laatste land van de Europese Unie dat gaat beginnen met de coronavaccinaties. Zorgminister Hugo de Jonge riep aanvankelijk dat dat komt omdat ons land alles heel zorgvuldig doet, maar nu heeft hij alsnog toegegeven dat hij de GGD’s te laat heeft aangestuurd. Angela de Jong kan daar prima mee leven.

Rapen gaar

Haastige spoed is zelden goed, aldus Angela. “Wat mij betreft jassen ze vandaag die prik erin, maar ik had ook wel de reacties willen zien op het moment dat wij zo’n toestand hadden gehad als in Duitsland, waar mensen vijf keer zo veel vaccin hadden gehad als normaal. Dan waren hier ook de rapen gaar geweest.”

De start van de coronavaccinaties is nu alsnog twee dagen naar voren gehaald. Prima, maar vooral symboliek, vindt Angela dat. “Die twee dagen…”

Moe van coronameningen

Verder liet Angela weten dat ze moe wordt van alle meningen over corona. “Aan de andere kant ben ik al die meningen ook wel een beetje zat.”

Presentatrice Sophie Hilbrand: “Dat zegt Angela de Jong.”

Angela: “Ja, dat zegt Angela de Jong. Ja, maar het is echt zo. Als je een mening over televisie hebt kan het allemaal niet zo veel kwaad, vind ik altijd, maar dit gaat wel over volksgezondheid.”

Fragment

Op1 over de start van de coronavaccinaties:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen