Johan Derksen: ‘Gek dat baas van ons land nog maagd is’

Johan Derksen vindt het niet passend dat de minister-president van een land zo weinig ervaring heeft met vrouwen als onze eigen premier Mark Rutte. Dat heeft hij gezegd in VI.

Johan Derksen © Veronica Inside

Het is gewoon een beetje triest, vindt Johan Derksen. “Ik vind het raar. Ik vind het een uitstekende politicus en ik vind ook dat hij het goed doet onder moeilijke omstandigheden, maar ik vind het gek dat de baas van ons land nog nooit van wippenstein is geweest. Dat zie ik aan die man. Dat is natuurlijk onzin, maar hij is nog nooit betrapt met een meisje.”

Maagd

Mark Rutte kan makkelijk vrouwen krijgen, denkt Johan. “Kijk, als hij met zijn vingers knipt, dan zijn er wel wat hockeytrutjes die met hem van bil willen. Dat is geen probleem. Er wordt wel eens een vraag aan hem gesteld en ik vind ook dat als hij homoseksueel is, dat hij dat al lang had moeten zeggen. Kom er gewoon voor uit.”

Daarmee voedt Johan wederom de geruchten dat de premier homoseksueel zou zijn. Hij vindt dat de premier gewoon uit de kast moet komen als dat zo is. “Het blijft dezelfde Mark Rutte en ik blijf gewoon op hem stemmen. Hoewel, hoewel… Maar die man is nog maagd, ik weet het zeker.”

Moeite

René van der Gijp denkt dat Rutte moeite heeft om met vrouwen naar bed te gaan. “Zou het ook kunnen dat hij het als minister-president niet vindt kunnen dat iemand bij hem op de bank zit en ze zitten lekker aan een wijntje, dat hij zegt: ‘Zal ik je eens lekker uit elkaar trekken?’ Ik denk dat hij vindt dat je dat als minister-president niet kan maken.”

Johan: “Ik denk dat hij met de situatie geen kant op kan. Hij is zo onervaren. Als hij een vriendinnetje zou hebben en zij zou zeggen: ‘Mark, zullen we het op z’n hondjes doen?’, dan vraagt hij: ‘Moet ik er dan bij blaffen?’”

Overigens gaat Johan over twee maanden wel op Rutte stemmen. “Ik ben weer teruggekeerd op het oude nest. Ik ben in de periode van Pechtold nog even bij D66 geweest, maar toen Jetten kwam ben ik gevlucht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen