Sander Schimmelpenninck boos op Rob Goossens: ‘Dit is laster’

Sander Schimmelpenninck is boos op Rob Goossens. De presentator van De Zelfspodcast en columnist van de Volkskrant vindt dat zijn goede naam wordt aangetast door de RTL Boulevard-ster.

Rob Goossens en Sander Schimmelpenninck © RTL, NPO

Een NRC-journaliste liet vanochtend op Twitter weten dat ze voor een artikel op zoek is naar mensen ‘die een werkopdracht zijn verloren, misgelopen of hun baan zijn kwijtgeraakt ten gevolge van uitingen via social media’. “Heb je Sander Schimmelpenninck al gebeld?”, grapte Rob Goossens vervolgens.

Ouwe roddelkoning

Deze grap is tegen het zere been van Sander, die nu spreekt van laster. “He ouwe roddelkoning, wat bedoel je? Kijk, dat de Jan Dijkgraven van deze wereld lasterlijke onzin de wereld in helpen is één ding, maar als jij dingen gaat roepen waarvan je weet dat ze onwaar zijn, ga ik daar wat aan doen.”

Als iemand zich afvraagt of Sander zijn tijd niet beter kan stoppen in het kweken van een iets dikkere huid, antwoordt Sander: “Beweren dat iemand ontslagen is, terwijl dat niet zo is, is laster. Heel simpel. Mwa ik kan heus tegen geintjes, maar dit mag Rob uitleggen.”

Laster

Sander beschuldigt wel vaker media en mediapersoonlijkheden van laster. “Stelselmatige en gecoördineerde laster, pogingen je te cancellen en aanvallen via de bevriende roddelpers: het is je eenzame lot als je extreemrechts aanspreekt. Ik ben er fucking klaar mee”, meldde hij eind december.

Nu richt hij zijn pijlen op Rob van RTL Boulevard, maar vorige week haalde hij nog uit naar Shownieuws. “Dat is inderdaad Domrechtsnieuws, dankzij de lijntjes met Guido Den Aantrekker, Erik De Vlieger en Jan Dijkgraaf. Shownieuws is waar de werelden van de Feesboekhuisvrouw en haar werkloze man samenkomen: roddels en extreemrechts-Twitter.”

Rob zwijgt

Rob heeft niet gereageerd op de boze Sander Schimmelpenninck. Hij besloot onlangs ook al om de regelrechte aanval van Eva Jinek aan zijn adres dood te zwijgen. “Ze kan de boom in“, was het enige dat hij wilde zeggen.

Overigens lijkt het erop dat Sander zijn goede voornemen om in 2021 iets minder vaak ruzie te maken, nu al uit het oog is verloren.

Update 18.25 uur

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink probeert te bemiddelen in de Sander-Rob-ruzie: “Misschien bedoelde Rob dat je ooit bijna opdrachten kwijt raakte na wat uitspraken in je podcast. Althans, dat vertelde je toen zelf in de podcast. Dat zou aan kunnen sluiten bij dat artikel. Ik wil me er natuurlijk niet mee bemoeien, maar ik dacht: even de mediator uithangen ;-)”

Sander daarop: “Rob en ik hebben contact gehad en zijn motieven zijn mij duidelijk. Collegialiteit is mooi zullen we maar zeggen. Maaaaarrrr; technisch gezien heeft Rob wel gelijk. Er was vorig jaar een mevrouw die mij cancelde als dagvoorzitter, omdat ze uit Almere kwam en ik daar iets onaardigs over had gezegd.”

Boze tweet

De boze tweet van Sander:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen