Marc-Marie Huijbregts pleit voor strenge avondklok, zit zelf bij Jinek

Marc-Marie Huijbregts pleitte gisteren uitgerekend in de late talkshow van Eva Jinek voor een zeer strenge avondklok in Nederland. Lekker hypocriet, klonk het op Twitter én aan tafel.

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Een beetje bevreemdend is het wel: elke avond is er wel weer een andere BN’er op televisie die pleit voor zeer strenge coronaregels, terwijl hij of zij zelf op dat moment zonder goede reden fysiek aanwezig is in een televisiestudio. Gisteren was Marc-Marie Huijbregts de meest hypocriete BN’er van de tv-avond.

‘Rigoureuze aanpak’

Marc-Marie vindt dat de mensen allemaal thuis moeten blijven. “Ik ben op dit moment voor elke strenge maatregel. Ik zou heel graag willen dat we een korte tijd héél streng thuis moeten zijn en dat we het naar beneden krijgen en daarna weer opengaan. Maar nu elke keer met die kaasschaaf de hele tijd een heel klein beetje…”, zei hij in Jinek.

De komediant ergerde zich laatst in de winkelstraat aan andere mensen die in de winkelstraat waren. “Ik was laatst in de winkelstraat en dan zie ik allemaal nog winkels open. Dan kun je thuis bestellen en het daar gaan halen, maar die winkels blijven open. Ik begrijp het op dit moment niet zo heel erg, dus ik zou heel erg voor een wat rigoureuzere aanpak zijn.”

Briefje van Jinek

Medegast Teun van de Keuken vervolgens: “Mag je dan wel als gast hier in de talkshow komen?”

Ja, zegt Marc-Marie. “Dan krijg je een briefje van tante Jinek.”

Eva Jinek: “Als er een avondklok is? Ik weet eigenlijk niet hoe dat wordt opgelost.”

Marc-Marie kwam eerder ook al onder de Belgische avondklok uit, legde hij uit. “Ja, bij De Slimste Mens in België krijg je een brief van de overheid. Ik had een brief bij me die ik aan de politie kon laten zien en dan mocht ik doorrijden.”

Eva verbijsterd: “Is De Slimste essentieel?!”

Om als talkshowgast over je dertien-in-een-dozijn podcast te gaan zitten praten in elk geval niet.

Hypocriet

Behoorlijk hypocriet, vonden de kijkers thuis het. Maar ook medegast Hans Spekman zette Marc-Marie behoorlijk op zijn plek. “Wat denk je Hans?”, vroeg Eva aan het PvdA-icoon over de avondklok.

“Dat degene die ervoor zijn nu al gelijk uitzonderingen voor zichzelf hebben bedacht”, zei Hans vervolgens, wijzend naar Marc-Marie.

Radio-dj Rick van Velthuysen op Twitter: “Marc-Marie Huijbregts wil ook superstrenge maatregelen in de strijd tegen Covid, maar schuift wel aan bij Jinek, en voor zijn tv-klus heeft hij een brief dat hij zich mag verplaatsen. Waardeer Marc Marie, maar het hypocrisie-filter mag er toch wel ’n beetje af op nationale TV.”

Saillant detail

Marc-Marie zat aan de talkshowtafel van Jinek om te praten over de kwebbelpodcast die hij samen met zijn lange tenen en met zijn goede vriendin Aaf Brandt Corstius maakt.

Een saillant detail is dat die podcast geproduceerd wordt door Tonny Media, het bedrijf van Sander Schimmelpenninck. Sander heeft lak aan de dringende oproep van minister-president Mark Rutte om niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland te vermijden. Hij reist gretig naar code-oranje-gebieden. “Trek ik me er iets van aan? Nee, natuurlijk niet.”

Mensen als Marc-Marie die pleiten voor vrijheidsbeperkende maatregelen, worden door Sander geschaard tot de ‘geraniummaffia’. “Corona is de droom van de Nederlandse geraniummaffia: eindelijk een stok om andermans plezier mee te slaan.”

Fragment

Marc-Marie bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen