Sander Schimmelpenninck vindt Nederland ‘vervelend klein dom landje’

Sander Schimmelpenninck is geen fan van het land waarin we leven. Hij vindt Nederland een ‘vervelend klein dom landje’. Dat zegt de Volkskrant-columnist in zijn podcast De Zelfspodcast.

Sander Schimmelpenninck © Op1

De voormalig Op1-ster vertelt dat hij ‘een paar weken in het buitenland is geweest’, ondanks code oranje. “Trek ik me er iets van aan? Nee, natuurlijk niet”, zegt hij. “Ik heb dus wat afstand genomen van mijn vaderland. Ik heb me vorig jaar zo geërgerd aan Nederland en de Nederlandse mentaliteit en de kleingeestigheid die ook een soort van oplaaide door corona.”

Dom landje

Sander Schimmelpenninck is Nederlandmoe geworden. “Ik heb het afgelopen jaar en ik voel dat eigenlijk nu ook heel sterk, en het klinkt een beetje dom, maar op een gegeven moment vind je Nederland echt een beetje een vervelend, klein, dom landje.” 

Collega Jaap Reesema: “Maar dat komt door je vijanden, want dat ga je ergens anders ook wel krijgen.”

Sander: “Nou, dat weet ik niet. Het hangt ook wel een beetje samen met de mediawereld en de wereld waar ik in zit, want die is gewoon heel klein en een beetje dommig, maar ik proef het ook wel bij collega’s die ik leuk vind. Ik zeg het type Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. Die hebben dat ook heel sterk.”

Nederlandse zelfhaat

Net als Joris en Thomas is nu ook Sander klaar met ons land. “Ik dacht altijd dat het aanstellerij was, maar ik herken dat. Ik begin dat een beetje te herkennen. Eigenlijk vind ik het ook weer heel suf, want ik haat dat soort pretentieus gedoe. Ik begin toch ook een beetje zelfhaat te ontwikkelen. Nederlandse zelfhaat.”

Hij wil het oplossen door meer bij zijn vriendin in Zweden te zijn. “Ik wil minder vliegen, maar daar langer zijn. Ik moest vorig jaar natuurlijk de hele tijd op en neer om naar dat stomme kut-Op1 te gaan. Ik moet gewoon zorgen dat ik dit jaar echt meer in het buitenland ben. Daar komt het op neer.”

Podcastbedrijf

Als zijn co-host Jaap vraagt of meer in het buitenland zijn wel goed te combineren is met hun nieuwe podcastbedrijf Tonny Media, antwoordt Sander: “We hebben toch gewoon Zoom en we hebben toch laten zien dat dat kan?”

“Je weet waar mijn kracht ligt. Niet in meetings. Het is niet dat ik de sfeermaker ben tijdens een meeting of de sales binnen trek. Ik moet gewoon meer achter mijn laptop in een buitenland zitten. Daar komt het op neer.”

Zelfspodcast

De bewuste aflevering van De Zelfspodcast, met Sanders beklag vanaf 04:00:

https://www.youtube.com/watch?v=TRt351zbPbY&t=2s&ab_channel=DeZelfspodcast

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen