Op1 houdt tijdens lockdown vast aan niet-essentiële talkshowgasten

Op1 blijft ondanks de toenemende kritiek op de volle talkshowtafels tijdens de coronalockdown vasthouden aan niet-essentiële talkshowgasten. Dat zegt hoofdredacteur Bert Huisjes in De Telegraaf.

Kees Tol © NPO

Talkshowtafels zijn een van de weinige plekken waar groepen mensen nog mogen samenkomen, en ook nog eens zonder mondkapje. Als het over belangrijke zaken gaat vinden veel mensen dat wel te rechtvaardigen, maar gisteren zat bijvoorbeeld de Volendamse tv-presentator Kees Tol aan de Op1-tafel. Hij kwam praten over zijn kijkcijferflop op Net5.

Kees Tol

Kees Tol en Edsilia Rombley begonnen vorige week woensdag met hun programma Over Gewicht op Net5. Er keken slechts 235.000 mensen naar. Ze kunnen dus wel wat media-aandacht gebruiken en Op1 bood hen dat gisteren aan. Ze mochten uitgebreid praten over hun Net5-show, maar zo’n item is natuurlijk totaal niet essentieel.

Toch wil Bert Huisjes wel vasthouden aan dit soort niet-essentiële talkshowgasten. “De kijker wil, zeker in deze tijden, geen loodzwaar programma. Er moet ook ruimte zijn voor een lichtere noot, dat hoort bij het format van de talkshow.”

Strakke bubbels

Bert sluit niet uit dat het aantal gasten in Op1 toch omlaag gaat als bijvoorbeeld de Britse coronavariant heel hard om zich heen gaat slaan in Nederland, maar vooralsnog zijn de gedragsregels al heel streng, zegt hij. “We werken al enige tijd met minder gasten, en in de studio werken we met strakke bubbels.”

Het is belangrijk dat Op1 gewoon op de buis blijft, zegt hij. “Een programma als Op1 heeft een maatschappelijke taak. Het is zeker in deze crisis heel belangrijk dat het debat wordt gevoerd en dat experts duiding geven aan het nieuws van de dag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen