Erik van Muiswinkel vindt dat Beau van Erven Dorens plank misslaat

Erik van Muiswinkel vindt dat Beau van Erven Dorens de plank misslaat met zijn nieuwe persiflageprogramma RTL Exclusief. Hij voelt niets bij het gebruik van deepfaketechnologie om typetjes te creëren.

Erik van Muiswinkel © BNNVARA

Beau van Erven Dorens gebruikt de nieuwe deepfaketechnologie om zeer gelijkende imitaties van bekende Nederlanders te maken, maar Erik van Muiswinkel is er niet zo van onder de indruk. “Iedereen moet natuurlijk doen wat hij wil, maar ik snap dat simpelweg niet”, zegt de komediant, die jarenlang Kopspijkers maakte, in het AD.

Circus

Door het gebruik van deepfake zie je in het programma van Beau bijna niet meer welke acteurs de BN’ers persifleren. Zonde, vindt Erik. “Het gaat er in essentie niet om hoe goed je lijkt, maar hoe goed je iemand in de overdrijving treft. Je maakt eigenlijk een soort karikatuur. Dat je de snor van Derksen iets groter laat zien.

Hij vervolgt: “Als je het alleen maar doet om het goed te laten lijken, wordt het een circus. Dat is heel knap, maar niet erg meeslepend. Het is als het verschil tussen een spotprent en een tekening. Je kunt nog zo’n waanzinnig mooie tekening maken, maar als de kijker niet snapt wat er bedoeld of beweerd wordt, sla je de plank mis.”

Felle kritiek

RTL Exclusief is overigens ook door de kijker niet bepaald met gejuich ontvangen. De reacties op de eerste aflevering op 30 december waren zó vernietigend dat RTL 4 aan de noodrem trok. Het programma moest direct terug naar de tekentafel.

Het programma keerde afgelopen zondag terug op de buis, maar dan niet als satirische talkshow, maar als satirische spelshow. Het mocht niet baten: RTL Exclusief was nog steeds een tv-gedrocht.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen