RTL 4 trekt aan noodrem bij ‘extreem slecht’ RTL Exclusief van Beau

Beau van Erven Dorens kan het nieuwe jaar 2021 niet op een pijnlijkere manier beginnen. De reacties op zijn nieuwe programma RTL Exclusief zijn zó slecht, dat de tweede aflevering wordt uitgesteld.

Beau van Erven Dorens © Beau van Erven Dorens

RTL Exclusief is een soort talkshowvariant op De TV Kantine. Er wordt in het programma gebruikgemaakt van deepfake-technologie om nóg geloofwaardigere typetjes neer te zetten. Hartstikke leuk dat Beau van Erven Dorens zo blij is met zijn nieuwe technologische speeltje, maar kennelijk moest er daardoor wel flink worden bezuinigd op de tekstschrijvers.

Uitstel

De talkshow van Beau werd woensdagavond na de eerste aflevering op RTL 4 volledig de grond in geschreven op Twitter. Beau had aan zijn tafel een neppe Johan Derksen, koningin Máxima en Mark Rutte zitten en die lieten de kijker vooral heel erg wachten op de grap. Een grap die helemaal niet kwam. Het was zó slecht, dat zelfs Angela de Jong ervoor terugkwam van haar kerstreces. Guido den Aantrekker noemde het ‘extreem slecht’.

Eigenlijk zou de tweede aflevering van RTL Exclusief aankomende zondagavond al te zien zijn, maar dat feest gaat niet door. De makers worden direct teruggehaald van hun kerstvakantie om de boel nog een beetje proberen te redden. RTL 4 lost deze ‘last minute’ schemawijziging op door zondag de theatershow T-Splitsing van Tineke Schouten uit te zenden.

De basis staat

RTL houdt de moed erin. “De basis staat, maar dankzij de reacties van de kijkers zijn er nieuwe inzichten ontstaan die de makers graag willen gebruiken om het programma nog beter te maken”, zegt een woordvoerder.

De zender geeft Beau en zijn collega’s graag een week extra de tijd om nog een beetje aan het eindproduct te schaven. “We geven ze graag de ruimte, omdat we geloven in dit programma.”

De tweede aflevering van RTL Exclusief staat nu gepland voor zondag 10 januari.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen