Tv-gedrocht Beau van Erven Dorens na één aflevering volledig op schop

RTL 4 gooit de satirische talkshow RTL Exclusief van Beau van Erven Dorens al na één aflevering volledig op de schop. De presentator komt met een nieuw format onder dezelfde naam.

RTL Exclusief © RTL

RTL Exclusief beleefde zijn première op de een na laatste dag van 2020, maar het was echt niet om aan te gluren. Beau van Erven Dorens zat aan een talkshowtafel met imitaties van koningin Máxima, minister-president Mark Rutte en Johan Derksen om over de actualiteit te praten, maar het werd echt op geen enkel moment grappig.

Van talkshow naar quiz

Het debuut van RTL Exclusief leidde tot vernietigende kritieken en lage kijkcijfers. De makers konden dan ook niet anders dan terug naar de tekentafel. Er is nu een heel nieuw format bedacht: het programma is niet langer een satirische talkshow, maar wordt ‘een vrolijke televisiequiz’. De première is aanstaande zondag al.

“Zoals we op oudjaarsdag aangaven: De basis stond, maar dankzij de reacties van de kijkers zijn er nieuwe inzichten ontstaan die de makers graag willen gebruiken om het programma nog beter te maken”, laat RTL desgevraagd weten aan NU.nl na berichtgeving door Showbizznetwork. “Een nieuw format is constant in beweging.”

Nieuw format

Er is het idee voor een ‘vrolijke nieuwsquiz op de zondagavond’ ontstaan. Hierin gaan twee panels met gasten onder leiding van Beau ‘een spel spelen met de waarheid’. Centraal staat daarbij ‘wat echt is en wat fake’. Het is nog niet duidelijk of die panelgasten typetjes zijn of echte BN’ers.

Het volledig op de schop gegooide RTL Exclusief is zondagavond te zien op RTL 4, na Beat the Champions.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen