Relpoliticus Farid Azarkan in De Slimste Mens: ‘Ik wil winnen’

DENK-leider Farid Azarkan, bij de tv-kijker bekend van zijn rellerige optredens aan talkshowtafels, doet mee aan de komende serie van De Slimste Mens. Hij wil winnen, laat de politicus weten.

Farid Azarkan © Beau

De Slimste Mens is dé kijkcijferknaller van NPO 2. De door Astrid Kersseboom gewonnen finale van het afgelopen seizoen trok in augustus zelfs meer dan twee miljoen kijkers: een topscore. Het zou zomaar kunnen dat die topscore komend seizoen wordt overtroffen: meer dan in de zomer speelt de coronabonus mee en bovendien is het momenteel echt tv-weer.

Zenuwachtig

Nu de Tweede Kamerverkiezingen in zicht komen is De Slimste Mens dus een heel erg mooi podium voor politici. Farid Azarkan is in elk geval een van de deelnemers. Hij is een beetje zenuwachtig. “Ik ben dol op spelletjes, maar ik dacht ook wel: oei, dat wordt lastig. Kijk, het is natuurlijk in de studio en er zijn andere mensen bij en er worden moeilijke vragen gesteld.”

Je zit er dus niet helemaal op je gemakje, wil Farid zeggen. “Je hebt natuurlijk altijd het idee: ja, er kijken mensen mee en als je dan een antwoord niet weet… Dus weet je, het is ook wel een beetje onzekerheid bij dit spel.”

Farid wil winnen

VVD-leider Klaas Dijkhoff heeft de show al eens gewonnen. “Kijk, Klaas is natuurlijk wereldberoemd geworden en is ook echt een heel slimme man, dus daar kijk ik ook wel een klein beetje tegenop. Het is natuurlijk een voorbeeld dat hij al gewonnen heeft. Ik moet de eerste ronde nog voorbij zien te komen.”

Zelf wil Farid ook winnen. “Ja, ik ga wel ook voor de winst, maar ik realiseer me: het wordt een ongelooflijk lastige opgave. Maar ik heb vroeger heel veel Risk gespeeld, Triviant heb ik veel gespeeld. De Veroveraars van Katan heb ik heel veel gespeeld. Ik vind strategiespelletjes heel erg leuk.”

Talkshowrellen

Wellicht kan Farid Azarkan in De Slimste Mens een andere kant van zichzelf laat zien. Tot nu toe zien we hem op televisie vooral in standje opgewonden. Ook vorige week was hij weer over de zeik toen hij in de talkshow Op1 zat. “Dit is echt unfair”, riep hij tegen de presentatoren.

Opvallend genoeg hield Farid zich vorige maand opvallend gedeisd in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Met Farid Azarkan én Angela de Jong aan tafel, dacht Beau vuurwerk in huis te hebben, maar ze leverden niet: het werd een behoorlijk saaie uitzending.

Anna Nooshin

Terug naar De Slimste Mens: een andere opvallende kandidaat is Anna Nooshin. Voor haar is het toch wel een beetje het moment van de waarheid: is het écht zo erg met haar gesteld of valt het allemaal wel mee? “Ik heb vannacht niet heel goed geslapen, eerlijk gezegd. En de angst werd nog groter toen ik hier kwam en zag wie mijn tegenstanders waren”, vertelt ze in een promo.

“Maar ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar nog iets moest doen wat ik héél eng vond. En ik kan je echt vertellen dat ik dit echt nog honderd miljoen keer enger vind dan live presenteren of een museum openen of een foto plaatsen voor een miljoen mensen. Die dingen zijn allemaal een stuk minder eng dan dit.

Andere BN’ers

De andere zeven deelnemende BN’ers die tot nu toe bekend zijn gemaakt, zijn Guus Meeuwis, Emma Wortelboer, Sharon de Miranda, Kaj Gorgels, Alex Klaasen, Rob Kemps en Helga van Leur.

De Slimste Mens begint op maandag 14 december om 14.20 uur aan het nieuwe seizoen, bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Het voorstelfilmpje van Farid (klikken naar tweede filmpje):

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen