SBS 6 zet Winston Gerschtanowitz op knikkershow met BN’ers

SBS 6 zet Winston Gerschtanowitz op de presentatie van de nieuwe BN’er-knikkershow Marble Mania, een format van het productiehuis van John de Mol. De première is al in januari.

Winston Gerschtanowitz in Marble Mania © William Rutten

In elke aflevering van Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij en de races worden ‘op onnavolgbare wijze’ van enthousiast commentaar voorzien door niemand minder dan Jack van Gelder.

Wesley Sneijder

De drie BN’ers in elke aflevering hebben een band met elkaar. Het zijn vrienden, collega’s of juist concurrenten van elkaar. Elke BN’er speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij. Om welke sterren het gaat, houdt SBS 6 nog even geheim, maar Albert Verlinde onthulde gisteren in Shownieuws al de naam van Wesley Sneijder.

De bekende knikkeraars spelen allemaal met een eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Mini-bowlen bijvoorbeeld, of penaltyschieten. “Hoe behendiger je bent, hoe meer kans je hebt in de volgende race: een zenuwslopende knikkerrace op steeds een nieuwe, indrukwekkend gebouwde baan.”

De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. “Op deze gigantische finalebaan rollen maar liefst 12.000 knikkers!”

John slijt show aan Duitsland

Ook internationaal trekt Marble Mania de aandacht. “RTL Duitsland heeft de spectaculaire knikkershow al besteld, nog voordat er ook maar één knikker is gerold. De show zal in Duitsland in april te zien zijn”, aldus SBS.

De deelnemende BN’ers en meer informatie over het programma worden later bekendgemaakt. Ook de precieze startdatum en uitzenddag zijn nog niet bekend.

Weekendamusement

Toen de grote drie tv-zenders onlangs hun januarischema’s bekendmaakten, stond Marble Mania nog niet in de programmering van SBS 6. Mogelijk komt de show terecht op de zaterdagavond, in plaats van het aangekondigde cabaret. Dan zal Marble Mania het wel moeten opnemen tegen kijkcijfermonster Wie is de Mol.

Voor John de Mol is kijkcijfersucces in Nederland belangrijk, omdat hij zijn format dan beter kan slijten aan buitenlandse tv-zenders.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen