Meilandjes pakken uit met kerst: hysterische huskysledetocht

Het zou zomaar kunnen dat SBS 6 megakijkcijfers gaat neerzetten richting de kerstdagen. De Meilandjes komen op de buis met drie kerstspecials en de zender belooft vandaag een groot spektakel, met een huskysledetocht als hoogtepunt.

Meilandjes © Talpa

Martien Meiland en zijn familie brengen SBS 6 nu al twee jaar tot grote hoogten en richting de kerst moeten ze de zender van John de Mol ook weer op topcijfers trakteren. Er zitten drie kerstspecials aan te komen: een aflevering op dinsdag 22, een aflevering op woensdag 23 en een dubbele aflevering op woensdag 24 december, kerstavond dus.

All You Need-killer

Die dubbele aflevering van ‘Kerst met de familie Meiland’ heeft SBS 6 niet zomaar op kerstavond neergezet, want dat is de avond waarop de grote concurrent RTL 4 traditiegetrouw megakijkcijfers neerzet met de kerstspecial van de Robert ten Brink-show All You Need Is Love.

Vorig jaar zorgde Chateau Meiland voor een verschuiving op kerstavond. De Meilandjes waren toen voor het eerst te zien met kerst en All You Need zette toen zijn minst bekeken kerstspecial op RTL 4 ooit neer. Wordt er dit jaar stuivertje gewisseld? De Meilandjes pakken namelijk nóg groter uit dan vorig jaar.

Voor de opnames zijn de Meilandjes vertrokken naar Lapland in Zweden. “Hier kun je je onderdompelen in de natuur, sledetochten maken en -met een beetje geluk- het beroemde Noorderlicht bewonderen en de Kerstman ontmoeten”, legt de zender uit.

Last Christmas-gevoel

Wat kan de kijker verwachten? “De familie bereidt zich voor op het grote Laplandavontuur en het ultieme ‘Last Christmas’ gevoel van met z’n allen in een knus chalet, sleeën en warme chocolademelk drinken voor de open haard. Voordat de familie vertrekt moet er wel nog veel geregeld en gedaan worden.”

De honden moeten ondergebracht worden en nog belangrijker: hoe neem je een voorraad wijn mee? “Want de familie heeft begrepen dat dit in Lapland maar moeilijk verkrijgbaar is en ontzettend duur.”

Huskysledetocht

Eenmaal in Zweden aangekomen stort de familie zich vol overgave op de winterse activiteiten die het land te bieden heeft. “Ze ervaren het traditionele, authentieke leven in Lapland, gaan naar het beroemdste ijshotel ter wereld en Erica’s grote droom om als hondenliefhebber ooit eens een huskysledetocht te maken staat ook op de planning.”

Tijdens een huskysledetocht zit je in een slee en laat je je trekken door een roedel huskyhonden. Het lijkt erop dat de Meilandjes hun hondenteam zélf zullen gaan aanspannen, want daar is geen ervaring voor nodig. Voorafgaand aan de tocht geven experts een precieze uitleg, waarna je onbezorgd met de huskies op pad kunt.

Kerstdiner

Het wordt volgens SBS 6 ook visueel een erg mooi programma. “De reis leidt de familie langs prachtige plekken, waarbij het soms flink afzien is voor de Meilandjes. Uiteraard mag ook een heus kerstdiner niet aan de reis ontbreken en hoopt de familie op een absoluut hoogtepunt van de reis: een ontmoeting met de Kerstman!”

De uitzendingen zijn dus op dinsdag 22 december, woensdag 23 december en een dubbele aflevering op donderdag 24 december bij SBS 6 en op Kijk.nl. De afleveringen beginnen om 20.30 uur.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen