Ook Shownieuws pleit voor uitstellen Sigrid Kaag-film NPO

Het programma Shownieuws vindt net als AD-diva Angela de Jong en PVV-Kamerlid Martin Bosma dat de publieke omroep de nieuwe Sigrid Kaag-film moet uitstellen tot ná de verkiezingen.

Sigrid Kaag © D66

De NPO komt vlak na de jaarwisseling, een dikke twee maanden voor de verkiezingen, met een lange film over Sigrid Kaag, waarvoor de D66-ster maar liefst vijf jaar lang is gevolgd. Een schande, vindt de PVV, die spreekt van ‘NPO66‘. En ook Angela de Jong is kritisch; zij vindt dat de NPO de film moet uitstellen tot na de verkiezingen.

Uitstellen

Ook Shownieuws denkt dat uitstellen de beste optie is. “Dit gaan de prullenbak in, toch? Of het wordt bewaard?”, aldus presentatrice Dyantha Brooks, die is getrouwd met Code Oranje-politicus Mick de Vlieger.

Frits Huffnagel, de politiek deskundige van Shownieuws, daarop: “Ik weet het niet, maar ik zou denken: blijf haar nog even wat langer volgen, namelijk tot aan de verkiezingen en maak er dan een documentaire van. Dan heb je heel interessant documentairemateriaal en dan heb je ook niet die verdenking op je van: je probeert hier een beetje van ons belastinggeld een politieke partij te steunen.”

Goed idee

Een goed en het enige juiste idee, aldus Dyantha. “Ik vind het een goed idee. Het is een buitengewoon interessante vrouw, dus wellicht dat ze haar nog even volgen en dat we dan wél naar die beelden kunnen kijken.”

Overigens moeten we de positie van Sigrid Kaag ook weer niet overschatten, vindt Frits. “Ze wordt door D66 naar voren geschoven als premierskandidaat, maar gezien de peilingen hoeven we daar weinig rekening mee te houden.”

De uitzending van Shownieuws kunt u terugzien via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen