Angela de Jong eens met PVV: ‘Verschuif Sigrid Kaag-docu!’

Angela de Jong is het eens met de kritiek van de PVV op de lange Sigrid Kaag-film die de NPO wil gaan uitzenden in januari. Ze vindt dat de publieke omroep de film moet uitstellen tot na de verkiezingen.

Angela de Jong en Sigrid Kaag © NPO, D66

Sigrid Kaag is voor de VPRO-documentaire vijf jaar lang gevolgd en het resultaat wordt in januari, een dikke twee maanden voor de verkiezingen, uitgezonden. PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt het bespottelijk en heeft al Kamervragen gesteld. Hij noemt het ‘De Grote Kaagshow’ van ‘NPO66’. Daar heeft hij gewoon een punt, vindt Angela.

D66-overdosis

Ze leren het nooit. Dat was volgens Angela de Jong het eerste wat ze dacht toen ze hier gisteren over de Sigrid Kaag-docu las. Ze vindt dat er een ‘apart luchtje’ aan de film zit. “De directeur van de VPRO, Lennart van der Meulen, is oud-campagneleider en ghostwriter van de partij”, legt ze uit in haar gevreesde AD-column.

Het lijkt wel alsof iedereen bij de NPO op D66 stemt, aldus Angela. Ze wijst erop dat NPO-bazin Shula Rijxman openlijk D66-stemmer is en dat de producent van NPO-shows M en Zondag met Lubach de vrouw is van D66-minister Kajsa Ollongren. “En dan kun je de tv niet aanzetten of Rob Jetten, Wouter Koolmees of Sigrid Kaag zitten in een talkshow.”

NPO66

Angela de Jong begrijpt de ergernis van de PVV goed. “Ik kan Geert Wilders geen ongelijk geven als hij rept van NPO66. Enige professionele afstand lijkt er niet (meer) te zijn.”

Wat moet de NPO nu doen? “Ik zie grofweg twee oplossingen om deze rel in de kiem te smoren. Of de NPO zendt de Kaag-documentaire uit na maart 2021, als de verkiezingen zijn geweest. Of er worden bij de NPO als de sodemieter nog een paar documentaires aan het rijtje toegevoegd.” Ze heeft het dan over docu’s over andere lijsttrekkers.

De NPO heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie.

Tweet

De boze tweet van Martin Bosma:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen