Coronaleed: Caroline Tensen voor eerst in 30 jaar niet op wintersport

Een forse tegenvaller voor RTL 4-ster Caroline Tensen. Vanwege corona kan de presentatrice van Eén tegen 50 voor het eerst in dertig jaar niet op wintersport tijdens de feestdagen.

Caroline Tensen © Koffietijd

Normaal gesproken is Caroline Tensen tijdens de feestdagen altijd in Oostenrijk, waar ze een vakantie-appartement heeft. Ze heeft lange tijd de hoop gehouden dat ze dit jaar alsnog op wintersport zou kunnen, maar de presentatrice wordt hard getroffen door het negatief reisadvies van de overheid. Nu moet ze gewoon kerst gaan vieren in Nederland.

Oostenrijk

Caroline is helemaal niet gewend om kerst te vieren in Nederland, vertelde ze gisteren in het programma Koffietijd. “Wij gaan eigenlijk al dertig jaar naar Oostenrijk en Lotte (haar 29-jarige dochter, red.) is er nog nooit níet geweest met kerst.”

Lotte, die ook te gast was in Koffietijd: “Dit wordt mijn eerste keer niet.”

Caroline: “Ja, we zijn dan voor het eerst in Nederland met kerst en Oud & Nieuw. Mijn zoon Bob is één keertje niet geweest.”

Ergere dingen?

Zijn er ergere dingen dan niet op wintersport kunnen? Caroline denkt van wel. “Er zijn honderdduizend ergere dingen, maar toen wij vorige week hoorden dat Oostenrijk toch echt dicht zat – je blijft toch een soort van hoop houden – wist ik dat het niet doorgaat. Wij missen al onze tradities en ook onze kerstkribbe die wij daar hebben.”

Koffietijd-presentator Patrick Martens meelevend: “Oh, maar ja, Lotte, voor het eerst in je leven dus eigenlijk geen kerst daar in Oostenrijk. Wat doen jullie altijd als jullie daar aankomen?”

Lotte: “We komen altijd op een andere dag aan en mijn moeder is er dan al een paar dagen om de kerstkribbe te installeren en we hebben daar een heel klein balkonnetje, waar een groot lichtgevend rendier op staat.”

Schnaps

Op dat balkon is jaarlijks de traditionele opening van de feestdagen. “Als we aankomen, droppen we de koffers, moeten we naar het balkon, nemen we een schnaps en dan kan de vakantie beginnen. Het maakt dan ook niet uit of het ’s ochtends is.”

Die gezellige ‘kerstkribbe’ moeten Caroline en haar gezin dit jaar missen. Ze slaan een jaartje over, maar kunnen de boel volgend jaar weer optuigen. “We hebben vijf dozen van Blokker met van die kerstspullen. Die laat ik daar in de garage.”

Fragment

Het fragment met Caroline Tensen in Koffietijd ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen