Teleurgestelde ex spreekt: dit zat er achter Thierry Baudets tv-traan

De kijker van Goedemorgen Nederland zag Thierry Baudet twee weken geleden ‘live on air’ breken. Hij hoorde hoe Eva Vlaardingerbroek hem ter plekke een dolk in de rug stak. Zij geeft nu tekst en uitleg.

Thierry Baudet en Eva Vlaardingerbroek © WNL

Eva Vlaardingerbroek was lange tijd de vertrouweling van Thierry Baudet in zijn partij Forum voor Democratie. Die vertrouwensband schaadde ze toen Thierry in de uitzending van WNL’s Goedemorgen Nederland zat. Terwijl hij in de studio zat, haalde de redactie een telefonische reactie bij Eva en die loog er niet om. Bijna barstte Thierry in huilen uit.

Gebeld door WNL

Forum voor Democratie viel compleet uiteen na een uit de hand gelopen partijdiner op vrijdag 20 november: Thierry Baudet riep daar een Robert Jensen-achtige campagne te willen voeren en bleek volgens zijn Forum-collega’s duidelijk ontspoord. Het werd uiteen gezet in een brief van Nicki Pouw-Verweij, toen nog een Forum-prominent.

Eva schaarde zich achter Nicki. “Onze voorlichter belde in paniek: ’De brief van Nicki Pouw-Verweij is gepubliceerd door De Telegraaf, het verhaal dat het gedrag van Thierry niet langer wordt gepikt, ligt op straat, WNL gaat jou nu bellen’. Ik had mijn telefoon nog niet weggelegd of hij trilde opnieuw. WNL”, vertelt ze nu in De Telegraaf.

‘Is dit live?’

WNL vroeg aan Eva of ze telefonisch wilde bevestigen dat ze achter de verklaring van Nicki stond. “Dat deed ik”, zegt ze. Op dat moment wist Eva niet dat Thierry ondertussen in de WNL-studio zat. “’Is dit live?’, vroeg ik aan de redacteur. ’Geen zorgen, Thierry kan niet direct op jouw woorden reageren’, kreeg ik als antwoord.”

Ze vervolgt: “Toen pas werd me duidelijk dat Thierry in Hilversum zat en dat ik iets had ingesproken dat in het gesprek met hem gebruikt zou worden. Binnen een paar minuten brak de hel los.”

Liefdesrelatie

Thierry reageerde duidelijk geëmotioneerd. Hij gaf aan dat Eva’s woorden extra hard aankwamen, omdat ze een liefdesrelatie zouden hebben gehad. Daar zegt Eva over: “We spraken af, hadden enkele dates, maar op romantisch vlak klikte het niet. Foutje bedankt, dus we hebben er vrij snel een punt achter gezet. Een relatie is het in mijn ogen nooit geweest.”

Het uitgebreide interview van De Telegraaf met Eva Vlaardingerbroek kunt u hier lezen.

Fragment

Het fragment van de emotionele Thierry Baudet:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen