PVV stelt Kamervragen over Sigrid Kaag-film op ‘NPO66’

PVV-Kamerlid Martin Bosma stelt Kamervragen over de lange film die de NPO in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaat uitzenden over D66-ster Sigrid Kaag.

Martin Bosma © Beau

Vlak na de jaarwisseling, zo’n tweeënhalve maand voor de verkiezingen, komt de VPRO met een lange documentaire over ‘premierskandidaat’ Sigrid Kaag. Dankzij financiering van het Nederlands Filmfonds is regisseur Shuchen Tan in staat geweest om de D66-politica maar liefst vijf jaar lang te volgen. Nu is de film af en komt het resultaat op televisie.

NPO66

Martin Bosma vindt dit niet kunnen en daarom stelt hij nu Kamervragen aan mediaminister Arie Slob. “Waarom brengt de NPO een uren durende reclamespot van een politicus, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen?”, vraagt hij onder meer.

Hij spreekt van ‘De Grote Kaagshow op NPO66’. “Bestaat er een relatie tussen deze reclamespot voor D66 en het feit dat de voorzitter van de NPO een sympathisant is van D66 en dat de directeur van de VPRO een voormalig campagneleider is van D66?”

Niet evenwichtig

De balans slaat bij de NPO veel te veel door naar linkse partijen, vindt Martin Bosma. “Hoe verhoudt zich deze zendtijd voor politieke partijen tot de Mediawet, (…) waarin staat dat deze ‘evenwichtig, pluriform, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand is en zich tevens kenmerkt door een grote verscheidenheid naar vorm en inhoud’?”, vraagt hij dan ook.

En: “Waarom betaalt het Nederlands Filmfonds deze reclamespot? Is het een taak van een culturele subsidieclub dit te financieren? Valt deze gift in natura onder campagnefinanciering door de NPO, VPRO en het Filmfonds?”

Sinterklaasgedicht

Martin Bosma was afgelopen vrijdag nog te zien in de rubriek van Jaïr Ferwerda in de talkshow Beau. Daar droeg hij een Sinterklaasgedicht voor het kabinet voor:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen