Natacha Harlequin blijft Angela de Jong bashen, nu bij Linda de Mol

Natacha Harlequin blijft mediaheldin Angela de Jong zwartmaken als een discriminerende vrouw. Ze begon gisteren in Linda’s Wintermaand wéér over de kritiek op haar ‘woeste blik’.

Natacha Harlequin © Linda's Wintermaand

Aan het begin van dit tv-seizoen debuteerde Natacha Harlequin met haar eigen ‘daily’ op SBS 6: Dit Vindt Nederland. Het scoorde afschúwelijk slechte kijkcijfers. Al snel wees Angela de Jong naar de onervaren presentatrice. “Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt (…) dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen”, schreef ze.

Natacha gepikeerd

Angela de Jong deed daar natuurlijk een terechte observatie. Natacha zat avond aan avond enorm passief-agressief te presenteren. “Laten we praten!”, schreeuwde ze de hele tijd. Ze mag dan wel een knappe vrouw zijn – helemaal nu ze haar knotje heeft ingeruild voor haar mooie bos krullen – maar tijdens etenstijd is zo’n strenge tante echt niet te doen.

Die ‘woeste blik’-opmerking van Angela is bij Natacha echter volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Als ze dáár al van in een kramp schiet, heeft Natacha echt geen idee wat haar tv-collega’s allemaal te verduren krijgen van tv-helleveeg Angela. Toch schreeuwt ze in de media nu al weken moord en brand over de milde opmerking van de AD-diva.

Discriminatie

Natacha vindt het namelijk allemaal heel erg tegen racisme aanschuren. Ze grijpt elk interview aan om te vertellen dat haar tante het enorm discriminatoir vond. “Mijn tante vroeg: ‘Al die blonde presentatrices met blond haar en blauwe ogen, hebben die ooit commentaar gekregen op hun blik?’ Zij wist zeker van niet”, zei ze twee weken geleden in het FD.

En vorige week in de Volkskrant begon Natacha er ook al over. Kennelijk is Angela niet gewend aan zwarte vrouwen met donkere pupillen, stelde ze. “Mijn pupillen zijn op tv niet te zien omdat ik donkere ogen heb. Misschien, opperde mijn vriend, bedoelde ze dat wel met ‘woeste blik’.”

Klagend bij Linda

Alsof we het nou nóg niet begrijpen, begon Natacha gisteren in Linda’s Wintermaand alwéér te klagen. Man, man, man. “Na twee weken kreeg ik de eerste recensie en een tante van mij, heel oud, heel lief, zei: ‘Ja, je kijkt passief-agressief!’ Ik zei: ‘Hè, wat, wat?!’ Dan stuurt ze het me toe en dan lees ik het toch”, legde ze uit.

Linda de Mol: “Het was een recensie over jou?”

Natacha: “Het was een recensie. Ik noem geen namen, maar die mevrouw…”

Linda: “Begint met een A en eindigt op ‘ngela de Jong’ denk ik?”

Natacha: “Ja. Die had dan gezegd: ‘Ja, ze kijkt passief-agressief.’”

Helblauwe ogen

Vreselijk, vond Natacha’s tante dat. “Toen zei mijn tante tegen me: ‘Ja, je hebt hier waarschijnlijk geen zin in, maar luister: had ze dat nou ook gezegd als jij geen donkere pupillen had je gehad?’ Ik stuurde naar haar terug: ‘Hè, wat bedoel je nou?’ Ik heb heel donkere ogen, dus bij mij zie je de pupillen ook niet.”

“Ze zei: ‘Ja, als jij in een camera kijkt, is de oogopslag al heel intens. Misschien moet men gewoon wel wennen aan een donkere presentatrice. Hoe meer ze je zien, des te beter, des te meer raken ze eraan gewend, want ik vraag me af of alle blonde presentatrices met helblauwe ogen ook zo’n recensie zouden krijgen.’”

Heel nare kritiek van Angela, vindt Natacha het. “Het ging aanvankelijk alleen maar om het kijken en niet om de inhoudelijke prestatie. Ik heb er niet naar willen kijken en daarna ben ik er wel over na gaan denken.”

Tip

Tip voor Natacha: misschien kan ze bij het AD eens een bundeltje Angela-columns opvragen over blondine Wendy van Dijk. Dan vinden Natacha en haar tante ook weer wat berusting.

De uitzending van Linda’s Wintermaand kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen