Natacha Harlequin: ‘Angela de Jong ziet mijn pupillen niet’

Het zit Natacha Harlequin duidelijk heel hoog dat Angela de Jong in een column heeft geschreven dat ze een ‘woeste blik’ heeft op televisie. Ze klaagt er nu alwéér over in een krant.

Angela de Jong en Natacha Harlequin © Shownieuws

Angela de Jong was niet zo’n fan van Natacha Harlequin als presentatrice van het ter ziele gegane programma Dit Vindt Nederland. “Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt, alsof ze Johan Derksen weer over tafel trekt, dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen”, zei de AD-diva onomwonden.

Boze tante

Op die uitspraken kwam Natacha vorige week terug in het Financieele Dagblad. Ze riep in de krant dat haar tante die column racistisch vond. “Ze vroeg: ‘Al die blonde presentatrices met blond haar en blauwe ogen, hebben die ooit commentaar gekregen op hun blik?’ Zij wist zeker van niet.”

Die tante komt nu alwéér aan bod tijdens een Volkskrant-interview met Natacha. “Die column was aan mij voorbijgegaan, als mijn tante er niet over was begonnen. ‘Ze schrijft niet over de inhoud, maar over je blik’, zei ze. Mijn tante wilde weten of ze ook iets over mijn blik had geschreven als ik blond haar en blauwe ogen had.”

Pupillen

Het is nu de tweede keer dat Natacha de racismesuggestie poneert, dus hoe denkt ze er nou eigenlijk zelf over? “Ik weet het antwoord niet. Ik vroeg mijn man of ik echt zo agressief in de camera keek. ‘Je bent de minst agressieve persoon die ik ken’, antwoordde hij.”

“Maar wat wel zo is, zei hij vervolgens, is dat ik altijd geconcentreerd kijk als ik naar iemand luister. En dat mijn pupillen op tv niet te zien zijn omdat ik donkere ogen heb. Misschien, opperde hij, bedoelde ze dat wel met ‘woeste blik’.”

Weinig te lachen

Natacha heeft geen idee wat Angela nou precies van haar verwacht, laat ze blijken in de krant. “Misschien heeft Angela de indruk dat ik nooit vrolijk kijk. Er valt ook weinig te lachen als ik over zware onderwerpen spreek, nietwaar?”

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen